Luc Van Gorp wordt voorzitter Christelijke Mutualiteiten
Luc Van Gorp. Foto: pn

Luc Van Gorp wordt op 1 juli 2015 de nieuwe voorzitter van de Christelijke Mutualiteit (CM). Van Gorp volgt Marc Justaert op, die dan met pensioen gaat. Dat meldt de CM woensdag.

De 48-jarige Van Gorp is momenteel voorzitter van het Wit-Gele Kruis en departementshoofd Gezondheidszorg van de KHLim.

Justaert, voorzitter sinds december 1993, ziet in Van Gorp een uitstekende opvolger om CM verder uit te bouwen tot een slagvaardige, sociale beweging die het opneemt voor haar leden. ‘Na een ruime bevraging bleek Luc Van Gorp het best te beantwoorden aan het vooropgestelde profiel. We zochten een bruggenbouwer die kan luisteren, integer en bekwaam is, en die strategisch kan denken over organisaties. Daar beantwoordt Luc perfect aan.’

Van Gorp heeft het engagement naar eigen zeggen opgenomen vanuit een sterke persoonlijke overtuiging in solidariteit: ‘Ziek worden kan ons allemaal overkomen. Alleen kunnen we dat niet aan. Het beste middel om ons daar tegen te beschermen is de solidariteit.’ Vandaar dat Van Gorp veel aandacht wil besteden aan de versterking van de sociale zekerheid.

Om die solidariteit waar te maken, wil hij ook CM ook verder uitbouwen als sociale beweging met de vrijwilligers over het hele land.