Filip Dewinter lanceert ‘Plan Afzwering Sharia’
Foto: WAS

Vlaams Belang wil dat alle moslims die in ons land verblijven verplicht worden om de sharia af te zweren. Kamerlid Filip Dewinter gaat daarom zeven wetsvoorstellen indienen.

‘De sharia die onder meer door ISIS wordt beleden en die ook hier aan aanhang wint, zit in de islam als de kuiken in het ei. Er is dan ook dringend nood aan een Plan Afzwering Sharia (PAS)’, verklaarde Dewinter woensdag op een persconferentie in het bijzijn van de familie van Syriëstrijder Brian De Mulder.

Het opmerkelijke plan van Vlaams Belang houdt in dat op termijn alle in ons land verblijvende moslims verplicht worden om de sharia af te zweren. De partij beroept zich onder meer op arresten van het Europees Hof van de Rechten van de Mens. ‘Die stellen dat de islamitische wetgeving onverenigbaar is met de fundamentele beginselen van democratie’, klinkt het.

Naast het verplicht afzweren van de sharia wil het Vlaams Belang ook dat jihadisten hun Belgische nationaliteit verliezen en dat er gevangenisstraffen komen op het bezit van jihadistische symbolen.