Enkele supporters van KRC Genk kennen hun sanctie voor de ongeregeldheden tijdens en na de Jupiler Pro League-wedstrijd van de Limburgers van 22 augustus in de Cristal Arena tegen KAA Gent. Dat meldt Genk in een persbericht.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Nog voor het einde van de wedstrijd Genk-Gent van 22 augustus (3-2) verlieten enkele supporters hun vak en verzamelden ze buiten het stadion aan de toegangsdeur. Ze waren het oneens met de gang van zaken bij de club, scandeerden leuzen tegen het bestuur en gooiden met rookpotten, knalbommetjes en Bengaals vuurwerk.

‘Naar aanleiding van de ongeregeldheden die plaatsvonden tijdens en na de wedstrijd startte de club een procedure tot burgerrechtelijke uitsluiting tegen 29 personen. Alle betrokkenen kregen de mogelijkheid zich schriftelijk of mondeling te verdedigen en zich hierbij te laten bijstaan door een advocaat’, klinkt het woensdag in een persbericht.

‘Voor vier supporters blijft het bij een waarschuwing. Een elftal personen krijgt een stadionverbod voor de minimale duur van drie maanden die in de procedure voorzien is, en in veertien gevallen waar de feiten zwaarder waren werd een langere uitsluiting voorzien die in vijf gevallen tot het maximum van twee jaar oploopt’, klinkt het.

‘Deze beslissingen van de club staan los van eventuele maatregelen die door Binnenlandse Zaken op basis van de voetbalwet kunnen genomen worden. KRC Genk betreurt dat het tot die maatregelen moet overgaan maar wil zijn verantwoordelijkheid als club niet ontlopen. Het is immers niet alleen de taak van de politie maar evenzeer van de club om voor een zo veilig mogelijke omgeving in en rond het voetbalstadion te zorgen. Jammer genoeg betekent dit uitzonderlijk ook het verbieden van de toegang tot het stadion’, meldt de club.