Geen licentie voor wielerteam Fernando Alonso
Foto: Fernando Alonso (Twitter)
Het wielerteam van Fernando Alonso heeft geen licentie aangevraagd voor het komend wielerseizoen.

De UCI publiceerde vandaag een lijst met licentieaanvragen voor het wielerseizoen 2015. Daaruit blijkt dat Fernando Alonso zijn wielerploeg niet op de lijst staat.

De naam van Fernando Alonso werd het voorbije jaar meermaals in verband gebracht met een eigen wielerteam. De Spanjaard zou nog steeds het idee koesteren om met een eigen wielerteam te beginnen. Er was zelfs even sprake van Alberto Contador die voor het wielerteam van de Spanjaard zou gaan rijden. Het is echter maar de vraag hoe concreet die plannen van Alonso momenteel zijn.

De Spanjaard liet zich de voorbije maanden wel enkele keren zien tijdens een wielerwedstrijd, maar blijkbaar heeft het wielerteam dat Alonso wil opstarten geen aanvraag ingediend voor een WorldTour-licentie in 2015.

UCI-voorzitter Brian Cookson liet tegenover Sporza weten dat het momenteel te laat is om een WorldTour-licentie te verkrijgen maar een licentie aanvragen voor  een procontinentale ploeg zou nog wel tot de mogelijkheden behoren.

'Het is nog niet te laat om een procontinentaal team in koers te krijgen voor volgend jaar. Maar de klok tikt. Ik denk dat Alonso en zijn adviseurs bij ons moeten langskomen. We kunnen hen helpen bij hun plannen voor de toekomst,' aldus Cookson.

'Ik moedig hem aan. Iedereen die investeert in onze sport willen we steunen.'

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: