Dit hebben Belgische pretparken deze herfst in petto
Foto: rr
De (na)zomer mag dan wel voorbij zijn: de Belgische pretparken hebben tijdens de herfst enkele fijne shows en initiatieven in petto die jong en oud zullen kunnen bekoren. Een overzicht.

BOBBEJAANLAND

Het pretpark in Lichtaart dompelt je van 18 oktober tot en met 2 november helemaal onder in de Halloween-sfeer. Je kan er onder meer naar de griezelshow Graveyard City, waar heksen, zombies en grafdelvers je de stuipen op het lijf jagen. Of wat dacht je van een zoektocht in een mysterieus labyrinth? Of een illusieshow met 4d-effecten? Er zijn 2 nocturnes, op zaterdag 25 oktober en vrijdag 31 oktober. Dan blijft het park open tot 22 uur en kan je in het duister genieten van een spetterend vuurwerk of feesten tijdens het themafeest Pumpkin Beats met artiesten zoals Noa Neal, Boycode, Savanna, Taylor Jones en Popkidz.

Meer informatie: www.bobbejaanland.be

PLOPSALAND

Op 11, 12, 18 en 19 oktober staat Plopsaland in De Panne helemaal op zijn kop, want dan lopen er boeven rond in het park. De politie doet haar uiterste best, maar de schuldigen blijven op vrije voeten. Zelfs agent Mieke zit met de handen in het haar. Er zit maar één ding op: Mega Mindy inschakelen om de snode dieven op te sporen. Alle kindjes zijn welkom om de heldin in het roze pakje te helpen.

Fans van Halloween kunnen dan weer sidderen en beven van 25 oktober tot en met 2 november. Dan gaat Piet Piraat de strijd aan met heksen, pompoenmannen en andere griezels. ’s Avonds kan je de dag afsluiten met een spannende Halloweenshow!

Meer info: www.plopsa.be

WALIBI

Halloween krijgt zoals elk jaar ook een grote rol in Walibi. Het park pakt dit jaar uit met zes griezelzones, zeven nocturnes, meer dan 150 monsters en zeven spookhuizen. Eén attractie is helemaal nieuw: Asylum. In dit laboratorium onder leiding van de krankzinnige directeur Igor gebeuren veel dingen die het daglicht niet mogen zien. Wie alles wil ontdekken, kan dat vanaf 18 oktober tot en met 2 november. Wij zijn niet verantwoordelijk voor slapeloze nachten die je er misschien aan overhoudt...

Meer info: www.walibi.com

BELLEWAERDE

Huiveren kan deze herfst ook in Bellewaerde. Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober en van 25 oktober tot 2 november om precies te zijn. Dan wordt het park gedomineerd door monsters. De creaturen zijn er terechtgekomen na een heuse vulkaanuitbarsting en vallen nu de bezoekers lastig. Dagelijks voeren ze ook een showtje op in het ZoorRror Circus op het Mexicoplein. Goed nieuws voor wie niet van monsters houdt: aan de inkom scoor je speciale antimonsterkaarten die de griezels op een veilige afstand houden.

Voor de grote durvers is er op 24 oktober een speciale Halloween Night met dertig figuranten, scare zones en een dj-set met special effects en vuurwerk. Kinderen onder de zestien niet toegelaten.

Meer info: www.bellewaerde.be

OCÉADE

Ooit al eens in een echt bloedbad terechtgekomen? Het kan van maandag 27 oktober tot en met zondag 2 november in Océade. Dagelijks, omstreeks 15 uur, wordt het water in het subtropische zwembad volledig rood. Dat is mogelijk door de toevoeging van een speciaal product dat de gezondheid of zwemkledij niet aantast. De rode kleur blijft drie kwartier zichtbaar. Verder kan je jezelf ook laten transformeren in een monster. Tussen 14 en 16 u zitten schminksters klaar om je die huiveringwekkende make-over te geven.

Meer info: oceade.be