Groot-Brittannië stuurt 750 militairen naar Sierra Leone
Vrijwilligers halen in Sierra Leone lijken op die gestorven zijn aan ebola. Foto: AFP

Groot-Brittannië gaat militair personeel naar Sierra Leone sturen om daar een behandelingscentrum voor ebolapatiënten op te zetten. Dat meldt BBC. Ondertussen gaan de Amerikaanse luchthavens hun veiligheidsmaatregelen verscherpen.

Woensdag kwam Brits premier David Cameron samen met een speciaal opgericht comité. Daar zou volgens BBC beslist zijn om 750 militairen te sturen naar Sierra Leone, één van de West-Afrikaanse landen die zwaar getroffen werden door de ebola-epidemie. Het militair personeel moet daar helpen om een groot behandelingscentrum in te richten.

Ondertussen heeft de Amerikaanse overheid maatregelen genomen om te voorkomen dat de ebola-epidemie naar de Verenigde Staten overwaait. Reizigers die vanuit Liberia, Sierra Leone en Guinee in de VS aankomen, zullen aan speciale controles onderworpen worden.

Die reizigers zouden al gescreend worden bij het vertrek in hun thuisland voor ze mogen vertrekken. Vanaf nu zullen ze echter ook vragen moeten beantwoorden bij hun aankomst in de VS. Een veiligheidsmedewerker zal ook hun temperatuur meten. De maatregelen zullen vanaf dit weekend of ten laatste begin volgende week van kracht worden.