Geen Q3 voor Brusselse Audi-fabriek
Foto: IMAGEGLOBE

Het nieuwe model voor de autofabriek Audi Brussels wordt niét de Q3. Dat heeft de woordvoerder van de fabriek in Vorst bevestigd na enkele mediaberichten. Welk model de A1, die momenteel exclusief in Vorst wordt gebouwd, zal opvolgen, is nog niet bekend. “We zijn bezig met ons huiswerk”, aldus woordvoerder Jurgen Thysmans.

De woordvoerder benadrukt dat er nooit officieel sprake is geweest van de komst van de Q3. Die was van vakbondszijde gesuggereerd, waarna het verhaal een eigen leven ging leiden. Het staat nu vast dat de Q3 niét het nieuwe model wordt, zegt Thysmans.

‘We hebben de opdracht gekregen om verschillende planningsscenario’s uit te werken voor een opvolgmodel’, zegt de woordvoerder. ‘Daarbij hebben we ook huiswerk meegekregen in verband met productiviteit en kosten.’ Wanneer de beslissing over een nieuw model zou vallen, is nog niet duidelijk.

Thysmans wijst erop dat er volop geïnvesteerd wordt in de toekomst van de fabriek, onder meer in de lakafdeling. Fabrieksdirecteur Patrick Danau sprak in mei van een half miljard euro investeringen de komende vijf jaar. ‘Ik steek er mijn hand voor in het vuur dat de Audi-fabriek in Vorst binnen tien jaar nog bestaat’, stelde Danau toen.

Bij Audi Brussels wordt momenteel exclusief het kleine model A1 gebouwd. De productie daarvan loopt tot in 2018.