Marc Wilmots kreeg vanochtend alleen maar positief nieuws te horen. Thibaut Courtois kreeg vanochtend groen licht van zijn club Chelsea en reist vanavond af naar Neerpede. Ook Toby Alderweireld, Eden Hazard en Sebastien Pocognoli - gisteren alle drie nog geblesseerd - trainden vanochtend mee. Alle 23 spelers - Witsel haakte eerder definitief af - in de kern van Wilmots zijn dus fit.

Courtois liep zondag tegen Arsenal een hoofdblessure op na een botsing met winger Alexis Sanchez. Gisteren wezen tests uit dat Courtois nog niet helemaal hersteld was, maar vanochtend kreeg onze nationale nummer één dan toch groen licht van de club uit de Londense hoofdstad. Courtois reist vanavond af België en sluit vervolgens in Neerpede aan bij de rest van de spelersgroep. ‘Als Courtois woensdagavond bij ons is, is dat in principe op tijd voor de wedstrijd van vrijdag’, liet Wilmots gisteren nog weten. ‘Risico’s nemen we zeker niet. Simon Mignolet kan ook spelen tegen Andorra en dan kan Courtois nog altijd zijn plaats innemen tegen Bosnië.’

Alle 23 Rode Duivels zijn ondertussen allemaal fit. In tegenstelling tot gisteren verschenen ook Toby Alderweireld (lichte contractuur aan de dij), Sébastien Pocognoli (lichte contractuur aan de kuit) en Eden Hazard (gekneusde teen) vanochtend op het trainingsveld. Alderweireld ondergaat vanmiddag nog een extra onderzoek.

Met Nainggolan, Defour en De Bruyne op het middenveld

Maandag en dinsdag trainden de Duivels vooral op recuperatie. Heel wat spelers hadden immers aangegeven vermoeid te zijn. Vanaf vandaag lag de focus volledig op de interlands en werd er ook meer tactisch getraind. In een oefenpotje opteerde Marc Wilmots voor de driehoek Nainggolan - Defour - De Bruyne op het middenveld. Voorin stond Origi diep in de spits, gesteund door Hazard op de linkerflank en Mertens op rechts. Achterin stonden de vertrouwde namen Alderweireld, Kompany, Lombaerts en Vertonghen. Of dit de basisopstelling wordt tegen Andorra is nog maar de vraag. Aangezien de Rode Duivels na de match tegen Andorra slechts één echte training hebben voor de clash met Bosnië-Herzegovina (maandag) zou het best kunnen dat Wilmots vandaag vooral experimenteerde met het oog op deze uitmatch.

Nog 235 tickets beschikbaar

De Belgische Voetbalbond liet ondertussen ook weten dat er nog 300 tickets beschikbaar zijn voor de match tegen Andorra van vrijdagavond. De laatste tickets worden vandaag tot 20u te koop aangeboden in het Bondsgebouw (Houba de Strooperlaan 145, 1020 Brussel). Het betreft tickets uit categorie 3 (laterale zitplaats, 50 EUR).