Gareth Bale: ‘Het EK halen zou als winnen van Champions League zijn’
Foto: AFP

Gareth Bale is met Wales een tegenstander van België in de voorronde van het EK 2016. De Rode Duivels en Bosnië-Herzegovina hebben op papier de beste kaarten om de eindronde in Frankrijk te halen, maar Bale geeft zich niet zomaar gewonnen.

‘Voor mij is het de ultieme eer voor Wales te kunnen spelen. Ik wil met deze ploeg geschiedenis schrijven en ons plaatsen voor een groot toernooi. Dat is voor iedereen het doel. We geloven dat we op de goede weg zijn’, zegt de winger van Real Madrid op de website van de BBC.

Het laatste grote toernooi waarvoor Wales zich kon plaatsen, was het EK van 1976 in het toenmalige Joegoslavië. ‘Als we het EK zouden halen, dan beschouw ik dat als een even grote prestatie als het winnen van de voorbije Champions League met Real Madrid’, gaat Bale verder.

Op 9 september begon Wales de EK-campagne met een moeizame 1-2 zege in Andorra, dankzij twee goals van Bale. Vrijdag wacht een thuiswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Drie dagen later ontvangen ze Cyprus.

Tegen de Bosniërs zullen Bale en co in Cardiff kunnen rekenen op minstens 25.000 supporters. ‘Het publiek kan onze twaalfde man worden’, voorspelt de man van bijna 100 miljoen. ‘In het verleden speelden we niet vaak voor een grote massa maar dat is aan het veranderen. We halen resultaten en hopelijk blijven de mensen komen. We willen hen een goede match geven en de drie punten pakken.’