Dood berenjong in Central Park door wagen aangereden
Foto: AP

Het dode berenjong dat maandag in Central Park in New York dood is aangetroffen, overleed nadat het werd aangereden door een wagen. Dat is dinsdag gebleken uit de resultaten van een autopsie.

De ontdekking van het dode jong van een zwarte beer door een wandelaarster maandagochtend zorgde voor heel wat beroering in de stad en zowel politie, inwoners als specialisten vroegen zich af hoe het dier op die plaats was terechtgekomen. Daarover bestaat nog altijd geen duidelijkheid, maar intussen is wel geweten hoe het jong is gestorven. Volgens de resultaten van de autopsie stierf het berenjong, dat ongeveer zes maanden oud was en 20 kilo woog, als gevolg van een ‘zwaar trauma dat overeenstemt met een aanrijding door een motorvoertuig’.

Na de ontdekking van het wellicht dit jaar geboren wijfje werd een onderzoek geopend. Omdat geen enkele zoo de verdwijning van een dier heeft gemeld, vermoeden de autoriteiten dat het berenjong elders stierf en vervolgens naar Central Park werd gebracht en gedumpt.