Voorzitter ULB neemt ontslag na plagiaat
Foto: BELGA

Alain Delchambre, de voorzitter van de raad van bestuur van de Université Libre de Bruxelles (ULB), heeft ontslag genomen nadat plagiaat in zijn openingstoespraak aan het licht was gekomen.

Delchambre deelt zijn ontslag mee in een brief op de website van de universiteit. De toespraak die Delchambre op 19 september bij de opening van het academiejaar voorlas, bevatte tal van letterlijke passages uit een eerdere toespraak van de Franse oud-president Jacques Chirac.

Het plagiaat werd enkele dagen later gesignaleerd. De redacteur die de passages in de toespraak stopte, werd ontslagen. Delchambre laat maandag weten dat hij zelf beslist heeft om op te stappen. ‘Ik ben me bewust van het negatief imago dat vandaag afstraalt op de ULB, intern en extern’, schrijft hij. ‘Ook al was ik niet op de hoogte van de tekortkomingen, toch neem ik de volledige verantwoordelijkheid.’

Delchambre werd in januari 2011 verkozen voor een termijn van twee jaar. In januari 2013 werd hij herkozen. De raad van bestuur van de ULB vergadert volgende week over de kwestie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig