Bij textielbedrijf Schlegel in Gistel zijn 34 banen bedreigd nu de directie de intentie tot sluiting heeft aangekondigd. Dat meldt het ACV.

Schlegel, dat industriële textielproducten produceert, meent dat de economische crisis en de daling van bepaalde volumes aan de basis liggen van hun beslissing. Er zijn nochtans tal van pogingen ondernomen om deze situatie te vermijden. Zo probeerde het bedrijf de industriële producten ook te verkopen aan de bouwindustrie, maar die poging is mislukt. Er werd in 2012 ook een nieuwe general manager aangeduid.

'We hebben de indruk dat Schlegel al de nodige inspanningen heeft gedaan om de toekomst van het bedrijf te verzekeren, maar het tij is niet meer gekeerd. We hebben de indruk dat hun intentieverklaring alles correct duidt', aldus Marc Vandenberghe van ACV Metea.

In 2012 voerde het bedrijf nog een herstructurering door. Toen verdwenen met de stopzetting van de productie van afdichtingen voor de bouwindustrie 41 jobs, ruim de helft van het personeelsbestand. Er werd een tweejarenplan opgezet om de afdeling terug rendabel te maken, maar dat is niet gelukt.

Nu dreigen 34 werknemers, 22 arbeiders en 12 bedienden, hun job te verliezen. 'We hebben meteen het personeel ingelicht. Het personeel reageert uiteraard verslagen. De werknemers hoopten dat het niet zo ver zou komen. We beginnen meteen aan de onderhandelingen van een goed sociaal plan', besluit Vandenberghe.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig