Di Rupo en de PS kondigen harde oppositie aan tegen ‘ultra-rechtse’ regering
Foto: BELGA

De leiding van de PS heeft zondag op het rentree-congres in Tubeke een harde oppositie aangekondigd tegen de toekomstige regering van N-VA, MR, CD&V en Open VLD. ‘We horen vaak spreken over een centrumrechtse regering, maar het zal in feite gaan om een ultra-rechtse regering’, zo zei partijvoorzitter en uittredend premier Elio Di Rupo.

De toekomstige coalitie zal ‘veel rechtser zijn dan de regering Martens-Gol in de jaren 1980; België zal nooit een meer rechtse regering gekend hebben’, meende Di Rupo, die eerder het beleid van zijn regering verdedigd had. De huidige legislatuur werd geleid door een ‘regering van algemeen welzijn, zonder N-VA en besparingen’, stelde Elio Di Rupo, die verwees naar het behoud van de index en de strijd tegen de fraude.

De Franstalige socialisten belanden de komende jaren in de oppositie. ‘De PS zal de strijd vierkante centimeter per vierkante centimeter voeren. We zullen niets laten passeren. We gaan de ultra-rechtse regering 130 jaar sociale vooruitgang niet laten vernietigen’, zei Elio Di Rupo.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in