Minister Gatz nodigt Hasseltse school uit naar Brussel
Foto: Bart Dewaele

Minister Sven Gatz (Open VLD) - binnen de Vlaamse regering onder meer bevoegd voor Brussel - nodigt de directie van De Stedelijke Basisschool Rapertingen uit naar Brussel. Die school had een uitstap naar de hoofdstad geschrapt omdat ze bang is voor terreuraanslagen.

De Stedelijke Basisschool Rapertingen (Hasselt) stuurde vorige week een mededeling naar de ouders van de kinderen dat de driedaagse uitstap naar de hoofdstad tijdens de herfstvakantie niet doorgaat omdat de school de veiligheid voor kinderen en personeel niet kan garanderen.

De kinderen uit het vijfde en het zesde leerjaar zouden het parlement bezoeken, een speurtocht in de Europese wijk houden en langs het koninklijk paleis wandelen. En uiteraard veelvuldig de metro gebruiken. ‘We hebben daar nu niks te zoeken met de kinderen’, vindt directeur Filip Kuijpers. ‘Elke dag lezen we over terreurdreiging op die plaatsen. En nu heeft België ook F-16’s gestuurd naar Irak. Ik weet het wel: de kans dat er iets gebeurt, is heel klein. Maar als we de veiligheid van de kinderen niet kunnen garanderen, gaan we niet.’

Die boodschap is blijkbaar ook minister Sven Gatz - naast Cultuur, Jeugd, Media ook bevoegd is voor Brussel in de Vlaamse regering - ter ore gekomen. In een boodschap op Facebook roept hij de directeur van de school op toch maar naar Brussel te komen: hij mag van hem een vriendelijke uitnodiging verwachten. Mét de kinderen.