Brussel in de mode: onze tips voor de modemaand
Tom Van der Borght tijdens het modeparcours#13 Foto: edm

Na alle modeweken van New York tot Parijs over Milaan en London doet Brussel er nog een schepje bovenop met enkele interessante modeweken waar iedereen welkom is. Linda Van Waesberge geeft alvast mee welke afspraken u zéker in uw agenda moet noteren.

Onder de naam ‘This is not a fashion week, but a fashion month’ pakt MAD Brussels uit met een welgevulde agenda, waar naast het bekende modeparcours ook plaats is voor defilés, tentoonstellingen, voordrachten en feestjes. De plaats waar gevestigde ontwerpers hun nieuwe collecties voorstellen, maar waar u ook nieuw talent kunt ontdekken.

Niet te missen is het MAD defilé tijdens de derde editie van de Brussels Fashion Days in The Egg op vrijdag 17 oktober, waar MAD Brussels hun tien favoriete ontwerpers van de Belgische modescholen voorstelt, onder wie ook Emmanuel Beguinot (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen), Nele Berckmans (KASK) en Anouk Fallon (ENSAV La Cambre).

Brussels Fashion Days 2013 from Beegroupe on Vimeo.

Op zaterdag organiseert modemagazine Elle een modeshow en op zondag een modieuze brunch in The Egg. Diezelfde dag is het aan de modescholen op het beste van zichzelf te tonen op de catwalk. Nog meer jong talent ontdekt u bij de indrukwekkende multimerkenboetiek Smets, waar van 21 oktober tot 3 november de pop-up Smets Young Talents wordt georganiseerd.

Op donderdag 23 oktober geeft ontwerpster Annemie Verbeke, die onlangs een tweede lijn lanceerde, modeles in het stadhuis. ‘Annemie en haar muzen’ gaat door in samenwerking met het Brussels Museum voor Kant en Kostuum. Verbeke vertelt niet alleen over haar carrière, maar gaat ook in gesprek met Anne Françoise Moyson, modejournaliste voor Weekend Le Vif.

Foto: Jimmy Kets' Citizenship

Het modeparcours rond de Dansaertwijk en de Zavel, waarbij bezoekers meer dan 45 ontwerpers met hun collecties kunnen ontdekken, opgeluisterd door performances, shows en concerten, vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 oktober. Ontmoetingspunt is het voormalig atelier van Christophe Coppens aan de Nieuwe Graanmarkt, waar u meteen ook de expo ‘Sexy is Sexy’ van Marc Turlan kunt ontdekken.

Nog meer interessante expo’s op het programma: de fototentoonstelling Citizenship van Jimmy Kets in De Markten, die een blik werpt op de relatie tussen mode, stad en burgers, gezien door de ogen van modeontwerpers. In de Elsense boekenwinkel Peinture Fraîche kunt u de foto’s First van Laetitia Bica bekijken, de modefotografe die deze maand haar boek lanceert.

Op de website van MAD ontdekt u het volledige programma.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in