Zalando en Rocket Internet glijden weg op beurs
De top van Zalando kon woensdag bij het beursdebuut nog lachen. Foto: AP

De Duitse webwinkel Zalando kent een beursdebuut in mineur. Nadat het aandeel gisteren al geen winst kon boeken zakt het op de tweede dag ruim 5 procent. Ook investeerder Rocket Internet mist zijn beursdebuut.

Webwinkelbedrijf Zalando, dat ooit met een investering van Rocket Internet op weg werd geholpen, werd woensdag naar de beurs in Frankfurt gebracht voor een prijs van 21,50 euro per aandeel. Na een sterke koerswinst aan de start van de handel sloot Zalando aan het einde van de handelsdag op de introductiekoers. Donderdagochtend verloor het aandeel Zalando ruim 9 procent aan waarde, om vervolgens licht te herstellen

Rocket Internet

Donderdag staat in Frankfurt in het teken van Rocket Internet. De investeerder ging voor 42,50 euro per aandeel naar de beurs, tegen de bovenkant van de verwachtingen. Maar dat lijkt voor veel beleggers een stap te ver. In het eerste uur van de handel stond er een min van 10,5 procent op de borden, tot 38,15 euro.

Met de introductiekoers van 42,50 euro per aandeel werd de onderneming gewaardeerd op 6,7 miljard euro. De emissie leverde 1,6 miljard euro op voor het bedrijf, dat zich vooral bezighoudt met investeringen in beginnende internetondernemingen. Het is de grootste beursgang in Duitsland sinds 2007.

Het in 2007 opgerichte Rocket Internet maakte vorige week bekend vervroegd naar de beurs te gaan vanwege de grote belangstelling van beleggers. Oorspronkelijk zou de beursgang volgende week donderdag plaatsvinden.

Met de opbrengst wil Rocket Internet nieuwe bedrijven helpen opzetten, bestaande startups van financiering voorzien en zijn eigen positie in een aantal meer gevestigde ondernemingen verstevigen.