Laat u vlees links liggen op Wereldveggiedag?
Op 1 oktober is het Wereldveggiedag. Foto: Lisa Van Damme; LVD

EVA vzw (Ethisch Vegetarisch Alternatief) roept de Belgen op om vandaag op Wereldveggiedag vegetarisch te eten. ‘Zo sparen we het leven van bijna 687.000 dieren’, klinkt het.

Elke Belg eet in zijn leven gemiddeld 1.800 dieren, zegt EVA. Gerekend aan een gemiddelde levensverwachting van 80 jaar komt dat voor alle Belgen samen neer op zo’n 239 miljoen dieren per jaar, 678.000 per dag of 7,85 per seconde.

Via de ‘Weet wie je eet’-teller op de website van EVA stelt de organisatie op een ludieke manier aan de kaak dat we te veel vlees eten.

Naar aanleiding van Wereldveggiedag riep de organisatie alle Belgen op om op woensdag 1 oktober de dieren één dag respijt te geven en vegetarisch te eten. ‘Niet alleen de dieren zullen ons dankbaar zijn. Ook op het milieu, de voedselverdeling en onze gezondheid heeft meer plantaardig eten een positief effect’, klinkt het.

EVA vraagt ook om foto’s van vegetarische maaltijden te delen via onder sociale media, zoals Facebook en Twitter, met de hashtag #wereldveggiedag.

 

 

Inspiratie voor vegetarische recepten vindt u hier.

 

U kan reageren op dit artikel via de knop rechtsboven.