Graanmarkt 13 uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2015
Foto: facebook

Het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13 mag zich een jaar lang het Beste Groenterestaurant van Vlaanderen noemen, zo is maandag bekendgemaakt tijdens de voorstelling van de Groene Gault&Millau 2015 in Mechelen.

De initiatiefnemers van de Groene Gault&Millau riepen Graanmarkt 13 uit tot Beste Groenterestaurant van Vlaanderen 2015. Chef Seppe Nobels scoort volgens de jury met zijn nieuwe menuformule die volledig rond (vergeten) groenten is opgebouwd: drie gangen met keuze uit vis of vlees of volledig vegetarisch voor 39 euro. Voor Wallonië en Luxemburg kwam Le Coq aux Champs uit Soheit-Tinlot als winnaar uit de bus, het Beste Groenterestaurant van Nederland is Bolenius uit Amsterdam.

“De Groene” is een initiatief van kok Frank Fol en Gault&Millau, dat de'nieuwe groentegastronomie” in de kijker wil zetten en een specifieke gids voor gezond uit eten gaan wil aanbieden. De tweede editie van de variant van de bekende restaurantgids bevat meer dan 300 adressen van de beste groente- en vegetarische restaurants in de Benelux, maar ook markten, groente- en fruitwinkels, plukboerderijen en soep- en saladbars.

De nieuwe versie raadt dubbel zoveel adressen aan. Daarnaast bevat het boek ook interviews met onder meer auteur Kris Verburgh van'De Voedselzandloper” en klimaatexpert Serge De Gheldere, een dossier over gezonde voeding in bedrijfsrestaurants en een groente- en fruitkalender gelinkt aan de seizoenen.

Van de eerste editie gingen het afgelopen jaar 35.000 exemplaren over de toonbank.