Grimbergen niet te spreken over nationaal voetbalstadion
Foto: Photo News

De gemeente Grimbergen levert in een schrijven aan de Vlaamse ministers met betrekking tot de plannen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond voor de bouw van een nationaal voetbalstadion op parking C in Grimbergen zware kritiek op het feit dat het gemeentebestuur tot dusver nog niet betrokken werd bij de opmaak van de plannen. Grimbergen is ook niet te spreken ‘over het totaal gebrek aan transparantie bij de behandeling van dit dossier’.

Aanleiding voor het schrijven is het feit dat de UEFA Brussel selecteerde als gaststad voor het EK 2020. Bedoeling is dat een aantal wedstrijden in dit nieuw stadion zullen gespeeld worden. Het voorbije jaar stemde Grimbergen al twee moties waarin het zich bezorgd toonde over de impact op de mobiliteit in de gemeente, de ordehandhaving bij grote evenementen, eventueel verlies van parkeerplaatsen, de afwatering naar het Maalbeekbekken, de gevreesde overlast.

In de nieuwe motie wijst Grimbergen de Vlaamse regering andermaal op de vele andere op stapel staande projecten in de regio die een serieuze impact zullen hebben op de leefbaarheid van de gemeente zoals NEO op de Heizel, de optimalisering van de ring, U-Place in Machelen, Dockx Bruxsel in Schaarbeek. ‘De Lijn legt in diezelfde periode ook twee nieuwe tramlijnen aan in de omgeving van Parking C’, aldus burgemeester Marleen Mertens (CD&V).

In haar schrijven vraagt Grimbergen gehoord te worden in verband met haar bekommernissen over dit dossier. De Vlaamse regering wordt voorts om een integrale visie gevraagd voor alle projecten in de Noordrand. Grimbergen vraagt zich ook af wat de houding zal zijn van de Vlaamse regering als blijkt dat het project beroep zal moeten doen op openbare middelen voor de realisatie van de noodzakelijke infrastructurele werken in de omgeving van Parking C.