Club verliest punten in Oostende na bewogen match
Foto: Photo News

Club Brugge heeft op de negende speeldag twee punten laten liggen tegen KV Oostende. Björn Engels scoorde twee keer voor Club, maar door goals van Siani en Canesin sleepte Oostende een verdiend punt uit de brand.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Bij Club was er in de selectie geen plaats voor Tom De Sutter, terwijl Nicolas Castillo mocht starten van Michel Preud’homme. Het duurde niet lang voor Club op voorsprong kwam. Björn Engels kwam goed voor zijn man bij een corner en scoorde de 0-1 na zeven minuten. Enkele minuten later maakte Engels een penaltyfout op Fernando Canesin, hoewel de verdediger eerst de bal raakte. De bal ging echter op de stip en Sébastien Siani faalde niet: 1-1. Canesin kreeg nog een mooie kans op de 1-2 en Franck Berrier was gevaarlijk met een vrije trap. Voor Club dreigde Laurens De Bock met een knap tegen de paal.

Na de pauze kwam Oostende op voorsprong. Bjorn Ruytinx speelde Canesin onorthodox vrij en die knalde de bal voorbij Ryan: 2-1 voor de Kustboys. Ryan moest alert zijn op pogingen van Ruiz en Ruytinx om een grotere te vermijden. Bij Club kwam Obbi Oulare de teleurstellende Castillo vervangen en dat gaf meteen resultaat. Opnieuw Engels was het meest alert bij een stilstaande fase: 2-2. Club werd nog een penalty ontzegd na een fout van Jali op Gedoz en Canesin kreeg nog rood. Aan de uitslag veranderde echter niets meer.

Opvallend: Nicolas Castillo kreeg het vertrouwen bij Club maar bakte er eigenlijk niets van tegen Oostende. Tom De Sutter kreeg zelfs geen plek in de selectie. Ondanks de inbreng van Obbi Oulare was het een verdediger die twee keer scoorde bij blauw-zwart: Björn Engels.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen.

Herbeleef de wedstrijd van minuut tot minuut.

Hoogtepunten:

3’ Schmisser speelt terug tot bij Ovono, Vormer ruikt zijn kans en jaagt de goalie op. Ovono kapt met een gelukje de middenvelder uit.

6’ De verdediger glijdt een lepe voorzet van Meunier over de eigen doellijn. Castillo lag immers op vinkenslag.

7’ GOAL. Björn Engels scoort voor Club Brugge. Het zat eraan te komen. Gedoz met de corner, Schmisser gaat niet in duel met Engels. Hij tikt met buitenkant voet de 0-1 binnen.

13’ GOAL. Canesin gaat neer na een sliding van Engels. Op aangeven van de assistent-scheidsrechter wijst Delferière naar de stip. Uit herhaling blijkt dat de verdediger eerst de bal raakt. Sébastien Siani rondt de elfmeter beheerst af: 1-1.

20’ Berrier en Canesin rollen de Brugse defensie op. De voormalige speler van Anderlecht kan van aan de grote rechthoek uithalen. Zijn schot vliegt over.

27’ Club verschijnt nog eens in de zestien van KVO. Izquierdo pakt uit met een halve volley, Ovono brengt redding.

28’ De Bock haalt de achterlijn en wil voorzetten. De bal raakt de buitenkant van de paal.

34’ Club Brugge met de snelle omschakeling. Vormer is de diepste man en legt af voor Izquierdo. De flankaanvaller houdt enkele verdedigers aan de praat en zwiert de bal voor doel. Gedoz waagt zijn kans vanuit een scherpe hoek maar krijgt het leer niet tussen de palen.

41’ Berrier wil met aan lage trap Ryan verrassen. De Australiër duikt er naar toe en tikt de bal buiten.

54’ Canesin steekt door tot bij Ruytinx. El Toro draait en schiet in zijn gekende stijl: naast.

55’ De Schutter is even van slag nadat hij een cross van De Bock recht in gelaat krijgt.

60’ GOAL. Wat een pareltje. Ruytinx zet met een subtiel kattenpootje Canesin op weg naar doel. Die knalt zonder pardon het leer binnen: 2-1.

63’ Ryan wordt stevig aan het werk gezet. Eerst stopt hij een staalhard schot van Ruiz af, even later pareert hij de kopbal van Ruytinx. De bezoekers zien af in deze fase van de partij.

68’ Sobota zet Schmisser in de wind en besluit met een puntertje recht op Ovono.

69’ Ruiz is De Bock te snel af en lijkt op de 3-1 af te stormen. Ryan kijkt echter goed naar de bal en redt zo de Brugse meubelen.

70’ GOAL. Björn Engels scoort voor Club Brugge. Vrije trap voor Club. Na een gemeten vrije trap van Gedoz loopt de verdediger de 2-2 binnen. De partij kan nog alle kanten uit.

74’ Gedoz beschikt over een gave traptechniek. Met een lage botsende bal mikt hij een vrije trap naar de eerste paal. Ovono veegt met zijn rechterbeen de bal van de lijn.

76’ Plots is KVO in overtal bij een counter. Berrier mist half zijn controle maar kan toch nog naar Siani passen. Die kan Ryan niet in de problemen brengen met zijn lage schuiver.

82’ Gedoz duwt de bal voor zich uit op rechts en nadert de zestien. Jali komt net te laat en raakt de Braziliaan. De Club-supporters schreeuwen om een strafschop maar Delferière geeft enkel een hoekschop.

89’ Oulare torent boven iedereen uit en verlengt met het hoofd tot bij Storm. Die aarzelt niet en haalt meteen uit. Ovono redt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig