‘Farid Le Fou’ wil euthanasie aanvragen

Farid Bamouhammad zit sinds 1985 opgesloten voor doodslag, poging tot doodslag en poging tot ontvoering. De bekende gedetineerde, die beter bekend is als ‘Farid Le Fou’, wil nu euthanasie aanvragen.

‘Ik heb al die tijd in de duisternis en de hel doorgebracht, want dat betekent gevangen zijn. Wat men mij heeft aangedaan, wens ik niemand toe. Ik verkies te sterven. Dat is contradictorisch in relatie met mijn moeder en in tegenspraak met de liefde voor mijn dochter. Het staat ook haaks op het leven dat ik wil leiden’, vertelt Bamouhammad zondag in het laatavondjournaal van de franstalige omroep RTBF.

In totaal werd Bamouhammad 167 keer van de ene naar de andere gevangenis overgebracht. In augustus 2005 gijzelde hij zijn dochter in Brussel. De man wordt door verschillende cipiers die met hem werkten aanzien als de gevaarlijkste en moeilijkste gedetineerde van het land

Volgens de RTBF beantwoordt zijn aanvraag niet aan het wettelijk kader over euthanasie en maakt hij geen kans. Momenteel zit ‘Farid Le Fou’ opgesloten in de gevangenis Marche-en-Famenne.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig