Robben: ‘Schwalbekoning? Ik word gestraft voor eerlijkheid’
Foto: AFP

Arjen Robben vindt dat hij nog steeds geviseerd wordt na zijn schwalbe op het WK in Brazilië van afgelopen zomer. Dat zei de Nederlandse vleugelspeler in een interview met Sky.

In de achtste finale tegen Mexico stond Nederland kort voor het einde van de wedstrijd 0-1 in het krijt tegen de Mexicanen, maar dankzij een schwalbe van Robben kreeg Oranje nog een penalty, in de absolute slotfase werd het zelfs nog 2-1. Robben vindt nu dat hij geviseerd wordt door scheidsrechters omdat hij na de wedstrijd eerlijk toegaf dat hij zich liet vallen.

In de wedstrijd tegen Keulen ging Robben onderuit na een fout door Daniel Halfar, maar de scheidsrechter floot geen elfmeter. ‘Ik maakte een fout op de wereldbeker en betaal daar nu een prijs voor’, aldus Robben. ‘Het was een zuivere strafschop maar de scheidsrechter floot niet. Het zal niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt dit seizoen’, liet een ontgoochelde Robben optekenen. Bayern won, ondanks die niet-gefloten penalty toch met 2-0 en leidt in de Bundesliga.