Maxime Soulet knap tweede in Monza
Foto: rr

Maxime Soulet (Corvette), zaterdag pas vijfde op de eerste manche, is zondag als tweede geëindigd op de tweede manche van de International GT Open in Monza. De strijd om de titel wordt begin november beslist in Barcelona.

Soulet had zaterdag nog met pech af te rekenen toen hij naast het podium greep met een probleem aan de benzinepomp in de laatste ronde. Zondag maakte hij dit goed en werd hij tweede op de tweede manche van de International GT Open in Monza (Italië).

De Nederlander Kelvin Snoeks, dit weekend ploegmaat van Soulet in de Corvette C6R van het team V8 racing, startte deze keer en gaf het stuur door in derde positie. Soulet kon een positie opschuiven, maar hield zich vervolgens in om de leider aan te vallen. De koploper in de race was namelijk de Portugees Miguel Ramos, piloot van de andere wagen van V8 Racing, die de punten van de overwinning nodig had om opnieuw op kop te komen in het klassement. Zo finishte de Portugees Ramos uiteindelijk als eerste, voor Maxime Soulet en de Brit Archie Hamilton.

Met enkel de twee races in Barcelona (1 en 2 november) nog voor de boeg, maken nog drie teams kans op de titel: Miguel Ramos-Nicky Pastorelli (Por-Ned/Corvette) tellen 179 punten, Daniele Zampieri-Roman Mavlanov (Ita-Rus/Ferrari) 178 en Andrea Montermini-Niccolo Schiro (Ita/Ferrari) 175. Maxime Soulet is terug te vinden op vierde plaats met 152 punten.