Gent houdt Lokeren in extremis in bedwang
Foto: BELGA

AA Gent voorkwam in extremis dat Lokeren de drie punten binnenhaalde in de Oost-Vlaamse derby. In de eigen Ghelamco Arena leek het lange tijd tegen een 0-1 aan te lopen, maar in de extra tijd scoorde Depoitre de gelijkmaker.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Lokeren blijft ongeslagen in september. Na overwinningen tegen Kortrijk en KV Mechelen speelde het nu 1-1 gelijk tegen AA Gent. De aftrap in de Ghelamco Arena werd gegeven door Ole Martin Arst, de ex-topschutter van de Buffalo’s, maar diens aanwezigheid kon Gent niet inspireren tot een doelpunt in de eerste helft.

De Gentenaars hadden in de eerste helft wel het veldoverwicht, maar er was te weinig beweging voorin met targetspitsen Pollet en Depoitre. Tegen een goed georganiseerde Lokerse defensie konden de bonkige spitsen weinig beginnen.

Het was daarentegen Lokeren dat de score opende in de Oost-Vlaamse derby. Iets na het halfuur legden de bezoekers een perfecte aanval op de mat. Bij een uittrap van Copa sprong Leye hoger dan twee Buffalo’s, en kreeg de bal bij Nill De Pauw. Die speelde Vanaken perfect vrij, het goudhaantje van Lokeren verschalkte Sels met een gekruist schot. Vanaken, tot dan onzichtbaar, toch van goudwaarde voor Lokeren.

Nog voor het rustsignaal keerde het kritische publiek zich tegen hun ploeg. Oussalah knalde een goede kans hoog over en kreeg meteen een fluitconcert over zich heen. Na de rust bracht Vanhaezebrouck dan ook de snelle pocketaanvaller Raman tussen de lijnen voor Pollet, maar ook hij kreeg de Gentse motor niet op gang. Het was daarentegen Sels die in het begin van de tweede periode gepast moest tussenkomen op een kopbal van Leye.

De Buffalo’s schrikten nogmaals op toen een goed spelende Abdurahimi zich vrij kapte, maar Gershon gooide zich voor de bal waardoor het gevaar geweken was. Een tweede wissel bracht de snelle Soumahoro tussen de lijnen voor Oussalah, Gent veranderd nu van opstelling met aanvallen langs de flanken. Soumahoro zette zich bijna meteen door op links en bediende Milicevic, maar Copa stond pal.

Kenny Saief was de derde en laatste Gentse wissel. De excentrieke Israeliër toonde zich meteen, al was het op een negatieve manier. Hij werd licht neergehaald door Scholz maar probeerde iets te opzichtig een penalty te versieren en kreeg de eerste gele keert in een faire wedstrijd. Even later werd hij aangespeeld door Depoitre, maar hij kon de bal niet meenemen in de draai. In de absolute slotfase bezorgde Depoitre Gent toch nog een punt, hij kopte van dichtbij het leer tegen de netten.

Door deze puntendeling blijven Gent en Lokeren ter plaatse trappelen in het klassement. Gent volgt op 4 punten van Anderlecht op de tweede plaats, Lokeren staat vierde met 15 punten.

Opmerkelijk

De aanwezigheid van Ole Martin Arst kon Gent in extremis inspireren tot een doelpunt. Gent scoort zo al drie wedstrijden op rij.

Bekijk hier de basisopstellingen.

Beleef hier de match van fase tot fase.

Belangrijke fases

3’ - Lokeren zet goed druk in de openingsfase. Van aan de rand van de zestien waagt Overmeire zijn kans, maar het schot wordt afgeblokt.

8’ - Met 2 kopbalkrachtige aanvallers (Pollet en Depoitre) zoekt Gent snel de lange bal. De defensie van Lokeren heeft voorlopig weinig problemen met het spel van de thuisploeg.

20’ - Vanaken zit nog niet in de match voor Lokeren. Hij zoekt en wijkt uit naar de flanken, maar de Limburger komt tot nu toe niet aan voetballen toe.

22’ - Een mooie combinatie van AA Gent. Depoitre kaatst een lange bal tot bij Milicevic op rechts. De spits krijgt de bal meteen terug, maar zijn schotje belandt in het zijnet. Geen gevaar voor Copa.

31’ - GOAL - Een mooie aanval van Lokeren. Leye wint het luchtduel en het leer belandt bij de Nil De Pauw. Die kijkt snel en geeft het leer mee met Hans Vanaken. De Limburger heeft centraal voor Sels heel veel ruimte, hij zoekt even naar de controle en verschalkt de goalie simpel. Lokeren op rozen!

40’ - AA Gent slaagt er maar niet in om echt kansen bij elkaar te voetballen. Ze proberen het dan maar op afstand, maar ook Oussalah kan zijn schot niet kadreren. Zijn poging gaat een meter of tien over en naast.

49’ - Lokeren was dicht bij de 0-2 wanneer Leye een hoekschop bijna in doel kopte, maar Sels pakt uit met een prima reflex.

60’ - Een tweede grote kans voor Lokeren in deze tweede helft, en deze keer was het eentje voor Adburahimi. De flankspeler doet alles goed, zet zijn tegenstander goed in de wind en kapt naar binnen. Gelukkig voor Gent wordt de poging afgeblokt door Gherson.

68’ - Eens een poging tot dreiging bij AA Gent. Foket wordt goed vrijgespeeld op de rechterkant en hij komt naar binnen. Gelukkig voor Lokeren wordt de voorzet onschadelijk gemaakt. De daaropvolgende corner wordt naast gekopt.

75’ - De eerste gele kaart van de match is er een voor de ingevallen Saief. Hij ging op Scholz af, maar laat zich volgens Boucaut dan vallen. Een wel heel erg strenge beslissing van de ref.

83’ - En bijna was daar de gelijkmaker. Maric devieerde een bal van Soumahoro op het dak van het eigen doel.

88’ - Vanaken loopt ontzettend slim op een vrije trap van Remacle. Hij kapt in de zestien naar zijn rechter, maar wil het dan te mooi doen met een half lobje. Hier zat meer in voor Lokeren.

90’ - GOAL - In de toegevoegde tijd sleept AA Gent dan toch nog een punt uit de brand! De eerste goeie voorzet is meteen raak! Depoitre kopt een voorzet Milicevic knap binnen. De vrije trap was een heerlijk ingestudeerd nummertje.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig