Vuillermoz wint slotetappe Tour du Gévaudan, Txurruka eindlaureaat

De 26-jarige Fransman Alexis Vuillermoz (Ag2r-La Mondiale) heeft zondag de laatste etappe van de tweedaagse Franse rittenkoers Tour du Gévaudan (2.1) gewonnen. Hij haalde het na 146 kilometer met start en aankomst in Mende na een sprint met elf. Thibaut Pinot werd tweede en Romain Hardy derde. De eindzege was weggelegd voor de Spanjaard Amets Txurruka (Cajar Rural).

Van bij de start kregen we een uitval met zes renners. Dat waren Antoine Demoitie, Clément Koretzky, Guillaume Bonnafond, Romain Guillemois, Thomas Rostallon en Arnaud Courteille. Zij mochten tot maximaal 5:15 voor het peloton uitrijden waarin de renners van Wanty-Groupe Gobert, met leider Thomas Degand in hun rangen, en FDJ.fr het tempo bepaalden.

Bij de eerste beklimming van de Croix Neuve, op 45 kilometer van de finish, trokken Thomas Rostollan en Guillaume Bonnafond in de aanval. Tijdens de tweede beklimming van de Croix Neuve waren de twee eraan voor de moeite en werden zij opgeslokt door het peloton.

Na de afdaling, op zowat 20 kilometer van de eindmeet, vormde zich een kopgroep met elf renners. Bij hen zaten onder andere Amets Txurruka, Thibaut Pinot, Remy Di Gregorio en Mickael Cherel. De Wanty-Groupe Gobertploeg van leider Thomas Degand zette zich op kop van het peloton maar slaagde er niet in de kloof met de vluchters te dichten. Zij mochten dan ook sprinten voor de ritzege en die ging naar Alexis Vuillermoz. Eindlaureaat werd de Spanjaard Amets Txurruka, die tijdens de openingsetappe als tweede finishte.