België tweede in Motorcross der Naties
Foto: BELGA

De Belgische motorcrossers zijn er niet in geslaagd om voor de tweede maal op rij de Motorcross der Naties te winnen. Frankrijk won in het Letse Kegums het officieuze WK voor landenteams, de Verenigde Staten vervolledigden het podium.

Het Franse trio bestond uit Gautier Paulin (die zijn twee races won), Steven Frossard en Dylan Ferrandis. Ze verzamelden 17 punten.

De kleuren van België, de titelverdediger, werden verdedigd door Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos (die een race won) en Julien Lieber. De Red Knights totaliseerden 27 punten. Het podium werd vervolledigd door de Verenigde Staten (Ryan Dungey, Eli Tomac en Jeremy Martin), met 33 punten. Er namen in totaal 34 landen van telkens drie crossers.

De eerste wedstrijd van de dag, voorbehouden voor de MXGP en MX2, ging naar de Fransman Gautier Paulin (Kawasaki) voor de Amerikaan Ryan Dungey (KTM) en de Duitser Maximilian Nagl (Honda). Jeremy Van Horebeek (Yamaha) werd vierde, Julien Lieber (KTM) vijftiende.

De tweede race, voor de MX2 en Open, werd gewonnen door Kevin Strijbos (Suzuki) voor de Fransman Steven Frossard (Kawasaki) en de Brit Dean Wilson (Kawasaki). Julien Lieber kwam als elfde over de streep.

De derde race, voor MXGP en Open, was opnieuw voor Paulin. Jeremy Van Horebeek werd tweede, de Amerikaan Eli Tomac (Honda) derde. Steven Frossard verzekerde Frankrijk van de zege door vierde te worden. Kevin Strijbos moest tevreden zijn met de negende plaats.

Het minst goede resultaat van de drie races telde niet mee voor het eindklassement.