Op zaterdag 27 september is de droom van vrouwen over de hele wereld uiteengespat: De Amerikaanse acteur George Clooney (53) stapte in Venetië - letterlijk - in het huwelijksbootje met zijn Britse advocate Amal Alamuddin (36). En amper een dag later zijn er al details over de romantische plechtigheid bekend.

George Clooney opteerde voor een klassiek pak van de Italiaanse ontwerper Giorgio Armani met een strik, zij zou naar verluidt gekozen hebben voor een jurk van modehuis Alexander McQueen. De twee hielden een intieme plechtigheid in het luxehotel Aman Canal Grande, waar Alamuddin samen met acht vriendinnen haar laatste nacht als vrijgezel doorbracht. Bij die zorgvuldig geselecteerde genodigden, hoorden Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour, Brad Pitt en Angelina Jolie, getuige Cindy Crawford, Bono van U2 en Matt Damon.

Over de laatste vrijgezellenavond van Clooney zelf zijn niet veel details bekend. Al werd hij in de ‘zinkende stad’ aan de zijde van getuige Cindy Crawford gesignaleerd en zei een bron aan E News dat de Oscarwinnaar zich aan een dosis ‘fun’ zou mogen verwachten in zijn Hotel Cipriani.

Een opvallende afwezige was collega-acteur Ben Affleck. ‘Ja, sommige mensen moeten werken terwijl andere zich amuseren in Venetië’, zei de 42-jarige ster al lachend in een interview met de Canadese zender ET Canada. Ook al kon hij er niet bijzijn in levenden lijve, hij wou via de video toch even proficiat wensen. ‘Hij heeft een geweldige vrouw gevonden en ik ben heel blij voor hem. Ik wens hem het allerbeste toe.’

Vandaag, zondag 28 september, is er nog een huwelijksdiner voorzien en op maandag vindt een officiële ceremonie plaats.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig