Staking van piloten Air France voorbij
Guillaume Schmid, woordvoerder van pilotenvakbond Foto: AFP

De piloten van Air France gaan na twee weken staking opnieuw aan het werk. Dat heeft de pilotenvakbond SNPL zondag aangekondigd. De wensen van de piloten werden niet allemaal ingewilligd door de directie.

‘De voorwaarden voor een sociale dialoog zijn vandaag niet ingevuld. We hebben beslist onze verantwoordelijkheid te nemen en de staking stop te zetten’, zegt Guillaume Schmid, woordvoerder van SNPL. ‘We willen de discussie nu voortzetten in een serener kader.’

De staking hield sinds 15 september de helft van de Air France-toestellen aan de grond. Het ging om de langste staking uit de geschiedenis van Air France.

De staking draaide in eerste instantie om de kostenbesparingen en plannen van de directie om prijsvechter Transavia verder uit te breiden, terwijl het verlieslatende Europese en binnenlandse netwerk van Air France zelf naar verwachting verder wordt gesaneerd.

Afgelopen woensdag kondigde de directie aan dat ze de uitbreiding van Transavia zou intrekken, maar de staking werd niet stopgezet. De piloten wilden nog meer eisen ingewilligd zien, zoals betere arbeidsvoorwaarden voor de Franse Transavia-piloten. Daarop werd vooralsnog niet ingegaan.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig