Tijdens de WK wegrit bij de mannen crashte een volgwagen van het Noorse team zwaar. De auto ging van de weg en kwam tegen een boom terecht. De Noorse bondscoach heeft zijn been gebroken, een coach van het Kroatische team is er erg aan toe. Het is niet duidelijk of er supporters betrokken waren bij de crash.

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

De auto ging van de weg tijdens een afdaling. De Noorse bondscoach Stig Kristiansen brak daarbij zijn been en ontwrichtte zijn heup. De Noorse mechanicien Tommy Josefsen werd ook afgevoerd, hij brak beide benen en een arm. De man van de Kroatische delegatie heeft volgens Noorse media zijn arm, been en heup gebroken. De Kroatische wielrenners hebben namelijk geen eigen volgwagen. 

Daarnaast zat het Noorse team ook nog met een praktisch probleem. Door de crash zou het Noorse team en Alexander Kristoff het zonder reservefietsen moeten stellen, maar ondertussen werd er een oplossing gevonden voor dat probleem. Giant-Shimano heeft een neutrale wagen aan de Noorse ploeg ‘geschonken’, waardoor Kristoff en zijn landgenoten alsnog reservefietsen ter beschikking hebben.