Annemie Turtelboom: ‘Overkapping Antwerpse Ring is ook van belang’

Open VLD wil dat de Vlaamse regering onderzoekt of de overkapping van een deel van de Antwerpse ring mogelijk is. Dat heeft Open VLD-viceminister-president Annemie Turtelboom nog eens gezegd in De Zevende Dag. Volgens Turtelboom deelt de Vlaamse regering 'het ongeduld van velen' over het uitblijven van een oplossing voor de Antwerpse mobiliteitsproblematiek. Turtelboom zei wel dat de derde Scheldekruising belangrijk is voor de haven.

Zaterdag pleitte Open VLD-parlementslid Bart Somers ervoor om het Oosterweeldossier anders aan te pakken. Aangezien de financiering van de nieuwe Scheldekruising van Eurostat binnen de begroting moet, is de situatie immers gewijzigd. Somers pleit voor een gefaseerde aanpak: eerst twee bretellen rond de stad aanleggen en de overkapping van de ring bestuderen en daarna bekijken of een derde Scheldekruising verder van de stad nog zinvol is.

'Bart is ongeduldig en dat is ook goed', zegt Turtelboom daarover. 'Maar het is bij Oosterweel vaak een beetje zoals een voetbalmatch waarbij de ploeg niet goed aan het scoren is. Er is te weinig vooruit gegaan de laatste jaren in Oosterweel, en dan voelt iedereen zich een beetje coach. Maar het zijn de spelers op het veld, het regeerakkoord, dat nu duidelijk zegt dat er vooruitgang moet komen. Maar die leefbaarheid van de stad, de overkapping van de ring, is ook van belang'.

De Antwerpse liberale politica zei dat er een goede studie moet komen over Ringland, maar wees ook op het belang van de derde Scheldekruising. 'Het mooie idee dat er is, moet toch wel geconcretiseerd worden. En op welke manier ga je de aansluiting voorzien met die derde Scheldekruising die ook zo van groot belang is voor de Antwerpse haven', zei Turtelboom.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig