Scala wil in Singapore en Zuid-Korea lokale afdelingen oprichten
Foto: Marc Tilkens

Het Aarschotse meisjeskoor Scala is zondagochtend vanuit Schiphol richting Singapore vertrokken voor 6 concerten in grote zalen in Singapore en Zuid-Korea. De broers Kolacny, de artistieke leiders van het gezelschap, zullen er ook gesprekken voeren om in beide landen een lokale afdeling op te richten van het koor. Scala hoopt binnenkort ook een Aziatisch debuutalbum te kunnen uitbrengen met tracks in het Koreaans.

De Aziatische tournee start op 30 september in het Star Theatre in Singapore, dat plaats biedt aan 5.000 personen. Tot en met 9 oktober volgen in Zuid-Korea nog concerten in de steden Yeulmaru, Seoul, Sejong, Gangneung, Daejeon en Gangwon. De tournee is een initiatief van concertagentschappen die de groep al boekten nog voor er sprake was van een cd-release in beide landen.

De broers Kolacny hebben tijdens deze tournee ook plannen om in beide landen een lokale Scala-afdeling op te richten die op termijn in dit deel van de wereld concerten zou verzorgen. Na selectie van de zangeressen zouden de broers op regelmatige basis naar daar vliegen voor repetities en het aanleren van de bekende Scala-stijl. Of beide broers ook zullen deelnemen aan de concerten of vervangen worden is nog onduidelijk.

Tijdens hun Aziatische tournee krijgt Scala ook steun van Belgische bedrijven die daar actief zijn. Zo heeft DEME, een van de marktleiders in baggerwerken en waterbouw, een aantal tickets voor het optreden in Singapore verdeeld onder werknemers en hun gezinnen en zal Brussels Airport promotie maken voor Scala tijdens het tweejaarlijkse “Air Cargo Forum & Exhibition”, dat in oktober in Seoul plaatsvindt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig