TWEEDE KLASSE. Eupen zet OHL onder druk, Antwerp presteert als een jojo
Foto: Photo News

Op de negende speeldag in de Proximus League kwam OHL niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Eendracht Aalst deed een goede zaak in de stand. Het won met 0-2 op het veld van Heist en springt naar een gedeelde derde plaats. Antwerp verloor opnieuw, STVV won met 1-0.

Eendracht Aalst nam de maat van Heist dankzij twee doelpunten in de tweede helft. Vanbelle zette net voor het uur een penalty om, een minuut voor tijd verdubbelde De Neve de score en zette de 0-2 eindstand op het bord. Door de winst springt Aalst naar een gedeelde derde plaats, samen met Virton, dat thuis bleef steken op een 0-0 tegen Bergen.

OHL sputtert wat. Nadat het vorige week verrassend verloor van Heist (0-2), kwam het tegen Roeselare niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Roeselare zet een mooie reeks neer en haalt zowaar 7 op 9. De degradatiezorgen lijken weer wat verder weg in Schiervelde. Roeselare staat nu twaalfde, op drie punten voorsprong op de voorlaatste plaats.

Eupen won wel, en nadert tot op één puntje van leider OHL. Tegen de voorlaatste in de stand, Woluwe Zaventem, had Eupen weinig problemen. Al na 6 minuten zette Ortiz de 0-1 op het bord in de tweede helft verdubbelde Garcia de voorsprong van Eupen. Eupen heeft nu achttien punten uit negen matchen.

Antwerp slaagt er niet in om twee competitiewedstrijden na elkaar te winnen. Het blijft het zo moeilijk hebben in de tweede klasse en staat nu op plaats 13 met 8 punten. Na de pijnlijke uitschakeling in de beker verloor het nu ook tegen Sint Truiden met 1-0. In de laatste vijf matchen won Antwerp nu 2 keer en verloor het drie partijen. Sint Truiden draait bovenin goed mee, het staat derde op twee punten van leider OHL.

Geel blijft op de sukkel. Tegen Tubeke kon het alweer niet winnen, de vijfde verliesmatch al van dit prille seizoen. Diane scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd, genoeg voor de eerste winst van Tubeke in drie matchen. Door deze drie punten staat Tubeke nu in de middenmoot, op plaats 10. Geel staat troosteloos laatste, met zes punten uit negen matchen. Woluwe Zaventem heeft één puntje meer en speelt zondag tegen Eupen.

Patro Eisden - Racing Mechelen was het duel der bekerhelden. De ene moest pas de duimen leggen in de verlengingen tegen landskampioen, Racing Mechelen schakelde zowaar Racing Genk uit in de beker. De toeschouwers zagen helaas minder doelpunten dan tijdens de week, Racing Mechelen scoorde, net zoals tegen Genk, éénmaal. Genoeg voor de winst, Racing springt over Patro Eisden naar plaats elf.

Bekijk hier de stand in tweede klasse!

Zaterdag

Virton - Bergen 0-0

ASV Geel - Tubeke 0-1

Heist - Aalst 0-2

Lommel United - Seraing 2-2

Patro Eisden - Racing Mechelen 0-1

WS Brussel - Dessel 2-1

Zondag

Roeselare - OHL 0-0

Woluwe Zaventem - Eupen 0-2

Sint Truiden - Antwerp 1-0