Politievakbond dreigt met boycot flitsmarathon
Foto: kvds
Van vrijdagochtend 10 oktober tot en met zaterdag 11 oktober. Dan gaat de politie massaal flitsen in heel het land, tijdens de tweede flitsmarathon van het jaar. Die kan wel meteen in de soep lopen, want de politievakbond VSOA dreigt al met acties op die dag. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het is de grootste politievakbond van ons land menens. Na de eerdere stakingsacties in Brussel en de aankondiging van alle politievakbonden om volgende week geen boetes uit te schrijven voor lichte overtredingen, schakelt het VSOA nog een versnelling hoger. Ze dreigen met acties tijdens de flitsmarathon, over twee weken.

Op vrijdag 10 oktober, vanaf 6 uur ’s ochtends, gaan de federale en lokale politie 24 uur lang massaal controleren op snelheid. ‘Maar het is goed mogelijk dat we op die dag het werk neerleggen en het stakingsrecht inroepen. We plannen voortdurend acties, de flitsmarathon is dan een ideale gelegenheid. Alles is mogelijk. De druk van onze achterban is groot’, zegt ondervoorzitter Vincent Houssin. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig