Veel horecazaken sluiten bij black-out
Foto: ss

Ongeveer zeven op de tien horecazaken zullen bij een black-out komende winter wellicht de deuren sluiten. Dat blijkt uit een rondvraag die het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) onder haar leden organiseerde, bericht De Zondag.

De stroomonderbrekingen zullen zich voordoen tussen 17 en 20 uur. 'Noem het maar spitsuren. Bij een stroomonderbreking riskeren cafés en restaurants heel wat inkomsten mis te lopen. Te meer omdat slechts een fractie verzekerd is tegen stroomonderbrekingen', zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van het NSZ.

Uit de rondvraag blijkt dat 69 procent van de horecaondernemers de deuren zal sluiten bij een stroomonderbreking. De andere ondernemers zullen maatregelen nemen om de hinder te beperken. Zowat een op de drie van hen heeft een stroomgenerator aangekocht of is van plan dat te doen. Andere handelaars voorzien in een avond bij kaarslicht terwijl nog andere enkel een koude schotel of een winterbarbecue plannen.

Ten slotte blijkt dat een uitbater op de drie nog niet weet of zijn of haar zaak in een zone ligt die voor een black-out in aanmerking komt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig