Meisjes vinden steeds vlotter de weg naar technologiestudies
Foto: BELGA

Opvallend meer meisjes vinden de weg naar technologiestudies. In vergelijking met vorig jaar zijn er 15 procent meer meisjes ingeschreven. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst donderdagochtend.

Dit jaar schreven zich 7.987 studenten in aan de richtingen master en professionele bachelor ICT, professionele bachelor technologie, master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen. De officiële inschrijvingsperiode loopt nog tot 15 oktober. Mogelijk wordt de kaap van 8.000 overschreden. Dat is een record, want sinds de eeuwwisseling lag het aantal technologiestudenten nooit zo hoog.

Nog steeds in de minderheid

Opvallend meer vrouwen vinden de weg naar technologiestudies (+15 procent), maar in totaal maken ze nog steeds maar 10 procent uit van het aantal generatiestudenten. Vooral bij de professionele bachelors technologie zijn de vrouwen witte raven (4,3 procent). Bij de burgerlijke ingenieurs, tellen we het hoogste procentueel aantal vrouwen (16,6 procent).

“De vrouwen blijven nog ondervertegenwoordigd, maar de stijging van het aantal vrouwen bij de industrieel ingenieurs met 30 procent is erg goed nieuws”, zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van technologiefederatie Agoria.