Nazomertje komt eraan
Foto: BELGA

Na een dag met enkele buien en kans op onweer, wordt het vanaf donderdag meestal droog. Het weekend luidt het ‘nazomertje van Sint-Michiel’, gevierd op 29 september, in, met maxima die over de 20 graden gaan.

Woensdagnamiddag is het eerst zwaarbewolkt en er zijn perioden met lichte regen. Later wordt het wisselend bewolkt met enkele buien en een kans op onweer. Er waait een matige wind uit westelijke richtingen. De maxima bedragen 12 graden op de Hoge Venen en 14 tot 17 graden elders.

Woensdagavond is er tijdelijk nog kans op een bui. ‘s Nachts wordt het droog met stilaan meer opklaringen. De minima gaan van 7 graden in de Ardennen tot 12 graden aan de kust.

Donderdag blijft het, na het optrekken van het ochtendgrijs, op de meeste plaatsen droog met opklaringen en wolkenvelden. Er waait een matige wind uit westelijke richtingen. De maxima schommelen tussen 14 graden in de Ardennen en zowat 18 graden in de andere streken.

Vanaf vrijdag wordt rustig en overwegend droog nazomerweer verwacht, met wolkenvelden afgewisseld door zon. In de nacht en ochtend kan mist ontstaan. De middagtemperatuur loopt op van zowat 19 graden vrijdag naar ongeveer 22 graden zondag en begin volgende week. In de volksweerkunde spreekt men rond deze tijd over het ‘nazomertje van Sint-Michiel’.