Na dertien jaar Belgisch slachtoffer van 9/11 geïdentificeerd
Foto: AP

Dertien jaar na 9/11 is een Belgisch slachtoffer geïdentificeerd. Het gaat om de toen 31-jarige Patrice Braut, zeggen wetsartsen in New York dinsdag.

Patrice Braut, afkomstig uit Anderlecht, was het enige Belgische slachtoffer van de aanslagen in New York. Hij kon werd geïdentificeerd door nieuwe dna-testen op resten die ontdekt werden na de aanslagen op het World Trade Center in 2001. Slechts 60 procent van de 2.753 mensen die vermist waren in de aanslagen, werd tot nu toe geïdentificeerd. Van de anderen is geen spoor.

Patrice werkte op de 97e verdieping van de noordelijke WTC-toren, voor het bedrijf Marsh en Mc Lennan. ‘Hij was zeer succesvol en ging de American Dream achterna. Elk jaar klom hij een verdieping’, vertelden zijn ouders bij de tienjarige herdenking van de aanslagen in Humo. De vliegimpact van vlucht 175 drie verdiepingen lager maakte meteen een einde aan dat doel.

In 2011 reisden de ouders van Patrice nog naar New York om de tienjarige herdenking van de aanslagen bij te wonen. Moeder Paola sprak toen de hoop uit dat haar zoon ooit zou worden geïdentificeerd. ‘Onze zoon is gedood en onze levens zijn dooreengeschud. We zijn overmand door verdriet maar geven niet toe aan onze woede. Het brengt Patrice niet terug.’