Hackers bedreigen Emma Watson na speech over gelijkheid
Foto: epa
De Britse actrice Emma Watson (24), die sinds een half jaar UN Women Goodwill Ambassador is, krijgt bedreigingen na de speech die ze afgelopen zaterdag gaf in het kader van de HeForShe-campagne in New York. Hackers dreigen ermee om een lading naaktfoto’s van de ster op het internet te gooien.

Afgelopen weekend vertelde Watson in haar speech over haar eigen ervaringen met genderongelijkheid en haar seksualisering als tiener. ‘Vroeger werd ik op school bazig genoemd omdat ik een toneelstuk wou regisseren. En als 14-jarige werd ik door verschillende media als een lustobject afgeschilderd’, zei de wereldberoemde ‘Harry Potter’-ster.

Ze liet de aanwezigen ook weten dat dat de rol die haar vader speelde in haar opvoeding minder werd gewaardeerd omdat hij een man is en dat feminisme niet gelijk hoeft te zijn aan mannenhaat. Eerder reageerde Watson verontwaardigd op het feit dat hackers naaktfoto’s van Jennifer Lawrence hadden verspreid. ‘Het is erg dat het privéleven van vrouwen wordt geschonden. Maar het is nog erger dat het de commentaren op social media een gebrek aan empathie vertonen.

Die uitspraken zijn hackers niet ontgaan en zij bedreigen de ster nu via het internetforum 4chan. ‘Emma, jij bent de volgende’, staat er onder een foto van de ster die een traantje wegpinkt geschreven. Daarbij staat ook een klokje dat de tijd aftelt naar de vrijgeving van haar naaktfoto’s. De Amerikaanse website Gawker verzamelde enkele comments die op de site verschenen, maar inmiddels zijn verdwenen. ‘Ze maakt stomme feministische speeches bij de VN, en nu zullen haar naaktfoto’s online komen’, zou er onder meer geschreven zijn.