Het plein tussen het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) en het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent heet voortaan het 'Jan Hoetplein'. Dat besliste de Gentse gemeenteraad maandagavond unaniem.

Kunstkenner Jan Hoet overleed eind februari op 77-jarige leeftijd in het Gentse UZ. Kort na zijn overlijden stelde de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) voor om het Nicholaas de Liemaeckereplein, genoemd naar een zeventiende-eeuwse schilder, om te vormen naar Jan Hoetplein.

Nadat het schepencollege zijn goedkeuring gaf, eerder was ook al de familie en de huidige museumdirecteur akkoord, en niemand bezwaren had tijdens een openbaar onderzoek, besliste de Gentse gemeenteraad maandagavond om de straatnaam te wijzigen. Op het bord 'Jan Hoetplein' komt het onderschrift: 'Stichter, conservator en bezieler van het S.M.A.K., °1936 +2014'

Naast de straatnaam, dragen dit najaar verschillende musea tentoonstellingen op aan Hoet. S.M.A.K eert hem tot 15 maart 2015 met 'Collectieonderzoek III: Kunst in Europa na ‘68'. Vanaf 23 oktober brengt Mu.ZEE in Oostende een eresaluut aan Hoet. Volgend jaar nog zullen verschillende kunstenaars hulde brengen aan Hoet.