'Marina', de prent van Stijn Conincx, is met zeven beeldjes de grote winnaar van de Ensors. Dat zijn de Vlaamse Filmprijzen die zaterdag uitgereikt werden in het Casino Kursaal van Oostende, aan het einde van het Oostendse filmfestival. 'Het vonnis' won vier beeldjes.

'Marina' en Stijn Conincx zijn de grootste winnaars van de Ensors. Al vroeg op de avond haalde de film rond Rocco Granata een eerste prijs, die voor beste kostuums. Daarna volgde een lange triomftocht met prijzen in de categorieën industrie, art direction en scenario. De kers op de taart werd gezet op het einde met de Telenet Publieksprijs, de prijs voor beste regie voor Stijn Coninx en als klapstuk de prijs voor de beste film.

Grote uitdager 'Het vonnis' van Jan Verheyen haalde uiteindelijk vier beeldjes waaronder dat voor beste montage. Acteur Koen De Bouw was beste acteur. Ook 'Flying Home', van Dominique Deruddere won twee beeldjes dankzij twee steractrices. Viviane De Muynck kreeg een beeldje als beste actrice in bijrol, Charlotte De Bruyne als beste actrice.

De uitreiking vormde het officieel slot van het Filmfestival Oostende.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig