Leffingeleuren verwacht 15.000 muziekfans
Foto: vln

De organisator van Leffingeleuren, de traditionele afsluiter van het festivalseizoen, kijkt met goede verwachtingen vooruit op de muzikale driedaagse. Dat zegt organisator Lode Pauwels vrijdag, enkele uren voor Gepetto & The Wales het festival op gang trekt. Het kleine West-Vlaamse polderdorp Leffinge is klaar om 15.000 muziekliefhebbers te ontvangen.

'Tot nu toe verloopt alles volgens schema. De voorverkoop verliep goed, deels te danken aan het goede weer van de voorbije weken', zegt Pauwels. 'Vorig jaar was het iets minder door het slechte weer.'

Leffinge hanteert al jarenlang een beproefd en succesvol recept. Een sterke mix van jong talent uit binnen- en buitenland, afgewisseld met enkele gevestigde waarden. Ook het afromen van subsidies vanuit Middelkerke heeft daar weinig invloed op gehad.

'We zoeken altijd naar een mooi evenwicht. We zijn niet supergroot en dat is ook de ambitie niet', aldus Pauwels. 'We zijn een ontdekkingsfestival met een gezellige sfeer op een mooi en uniek terrein rond het verkeersvrije centrum van Leffinge.'

De organisator voegt toe dat de budgettaire tegenslag op tijd vernomen werd en meteen werd meegenomen in de begroting, zonder echt grote gevolgen. 'Het maakt het er alleszins niet gemakkelijker op, want bands worden ieder jaar duurder', aldus Pauwels.

'Dit weekend kijken we als organisator vooral uit naar een vlot verloop, en we hopen dat onze programmatie gesmaakt wordt', besluit hij. Vrijdag is het vooral uitkijken naar de muzikale duizendpoot Trentemoller, zaterdag naar triphoplegende Tricky en zondag naar de Belgische afsluiter Admiral Freebee.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in