Jean-Marie Pfaff krijgt zelfde eer als Maradona en Eusebio
Jean-Marie Pfaff Foto: PN
Voor het eerst in de geschiedenis zal een Belgische voetballer worden gehuldigd tijdens de uitreiking van de Golden Foot Award, die woensdag plaatsvindt in Monaco. Jean-Marie Pfaff zal er zijn trofee van 'Golden Foot Legend' ontvangen uit de handen van de legendarische Braziliaanse spits Pele en prins Albert van Monaco.

Jean-Marie Pfaff, die 64 interlands speelde voor de Rode Duivels, wordt gehuldigd voor zijn hele carrière. Pfaff won drie Duitse titels in zijn periode bij Bayern, een Gouden Schoen (in 1978) en werd uitgeroepen tot Wereldkeeper van het Jaar in 1987.

Begin oktober mag 'El Sympatico' dan zijn voetafdrukken achterlaten op de Champions Promenade in Monaco, een soort Walk of Fame voor voetballers. Eerder viel al Maradona, Eusebio, Totti, Papin en Platini die eer te beurt.

De Golden Foot Award is een internationale prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een voetballer die tijdens zijn carrière uitblonk met sportieve prestaties (zowel individueel als op clubniveau) en door zijn persoonlijkheid.