Lokeren klopte Kortrijk in eigen huis na een wedstrijd gekruid met vijf doelpunten: 2-3. En opvallend: Nill De Pauw was tweemaal de afwerker van dienst nadat hij de voorbije matchen nog enkele grote kansen de nek om had gewrongen. Een efficiënt Lokeren wordt zo vierde, Kortrijk blijft ondanks veel goede wil op twee na laatste.

Beide ploegen hadden er een middelmatige start opzitten en mikten op een zege. Bij Kortrijk rekenden ze erop dat Santini zijn torinstinct terug zou vinden. In de spits bij Lokeren liep Mbaye Leye, die Lokeren meer moest doen scoren.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Na een kwartier de kat uit de boom te kijken, maakten Kortrijk en Lokeren er een aangename eerste helft van. Kortrijk was eerst gevaarlijk maar bij de eerste echt grote kans van Lokeren was het raak via Nill De Pauw. Kortrijk was allerminst van slag want op enkele minuten boog het de achterstand om in een 2-1 voorsprong, via Chevalier en Santini. Lokeren zette nog voor de rust de bordjes gelijk, via een kopbal van Vanaken.

Nill De Pauw had duidelijk de smaak te pakken en meteen na rust trof hij een tweede keer raak, even later kreeg hij wel (terecht) geel voor een schwalbe. In tegenstelling tot de eerste helft was Kortrijk deze keer wel van slag, het kwam daarna ondanks veel goede wil en een enthousiast publiek amper nog in de buurt van Copa. De thuisploeg kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker toen Maric zijn eigen doelman bijna verschalkte. In het slotoffensief werd een bal van Klaasen door Leye nog van de lijn gekeerd en zo bleef het 2-3.

Lokeren hield zo een geslaagde generale repetitie voor de Europese verplaatsing van donderdag naar Warchau en springt na zijn eerste uitzege in de stand in één ruk naar de vierde plaats, naast Moeskroen-Peruwelz. Kortrijk blijft na zijn vierde nederlaag met 7 punten in de gevarenzone. Dat zijn er evenveel als Charleroi, alleen Zulte Waregem met zes punten en Lierse met vijf doen slechter.

Opmerkelijk:

Opvallend beeld na de rust. Kortrijk speelt de tweede helft in de lichtblauwe uittenues, terwijl ze de eerste helft afwerkten in het rood. Kortrijk deed dat ook al eens begin augustus. Reden was toen dat Thomas Matton kleurenblind is en hij moeilijk de shirts van Kortrijk en Standard kon onderscheiden. Daarom speelde Kortrijk ook toen na de rust in het blauw. Matton zat deze keer aanvankelijk nog op de bank maar viel later in, dat verklaart wellicht de opvallende shirtwissel...

Belangrijkste fases:

2’ Kortrijk zorgt voor de eerste mooie aanval. Ulens zet zich knap door op links en zet voor, maar de bal kan nog net onderschept worden. Kortrijk begint gretig.

10’ Chevalier vindt knap Ulens op links, die laag voorzet. Santini is eerst op de bal maar ziet zijn deviatie in hoekschop belanden.

16’ De Pauw vindt Remacle, die voorzet. Leye kruipt goed voor zijn man en kan koppen, maar zijn poging gaat naast.

18’ Vanaken draait zich knap vrij op het middenveld. Hij verstuurt een perfecte dieptepass naar De Pauw, die alleen voor Keet niet faalt: 0-1!

20’ Maric verkijkt zich helemaal op een diepe bal. Chevalier profiteert en legt de bal mooi in de hoek: 1-1!

25’ Van Eenoo krijgt een vrije baan naar het doel van Copa. Bij het binnengaan van het strafschopgebied glijdt hij weg. Dit was een mooie kans voor Kortrijk.

28’ Chevalier met een fantastische voorzet naar Santini, die wegloopt in de rug van Maric. De Kroaat kopt hem enig mooi in de verste hoek. Het is de tweede treffer voor Santini dit seizoen: 2-1!

29’ Chevalier krijgt ruimte op links, hij komt naar binnen en legt af op Santini. Zijn pegel strandt op de vuisten van Copa.

35’ Remacle krijgt de bal op links en zoekt naar zijn rechtse voet. Zijn voorzet vindt Vanaken, die vrij kan inkoppen. Lokeren speelt geen goede wedstrijd, maar is zeer efficiënt: 2-2.

43’ Na wat geharrewar vindt Pavlovic Ulens. Galitsios mistrapt zich op diens voorzet. Chevalier kan daardoor vrij uithalen, maar schiet hoog over.

51’ De Pauw krijgt centraal veel ruimte en haalt verschroeiend uit. Hij ziet zijn pegel in de winkelhaak belanden. Weer is de eerste kans raak voor Lokeren.

59’ Killian Overmeire krijgt wat ruimte en haalt uit. Geen problemen voor Keet.

74’ Ulens met een scherpe voorzet. Maric zet zijn voet ertegen maar verschalkt zo bijna zijn eigen doelman. Copa houdt de bal met een kattensprong uit zijn doel. 75’ Scholz onderschept een voorzet van Chevalier. De bal botst omhoog en Kortrijk vraagt een strafschop, maar er was duidelijk geen hands in het spel. 80’ Matton wil naar een voorzet van Chevalier gaan, maar springt hard in de rug van Galitsios. De Griek blijft liggen en moet (even) het veld verlaten. 88’ Een lage hard voorzet van Chevalier schiet door tot bij Klaasen, die uithaalt. Leye staat op de goede plaats en haalt de gelijkmaker van de lijn.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!