Thomas Chatelle bergt voetbalschoenen op
Foto: BELGA

Thomas Chatelle zet op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn voetbalcarrière. Dat maakte de drievoudige Rode Duivel zondagavond bekend in een open brief.

‘Na zestien jaar professioneel voetbal wil ik officieel het einde van mijn loopbaan aankondigen’, zegt de Brusselaar, die de voorbije twee seizoenen bij Bergen speelde. ’Dank aan jullie allen, vrienden en supporters, die me van dichtbij of van ver hebben gevolgd. Ook zou ik graag allen willen bedanken die in mij geloofden en die mij het nodige vertrouwen gaven om op het hoogste niveau te slagen.’

Chatelle debuteerde in 1998 bij AA Gent in eerste klasse. De flankspeler voetbalde ook voor KV Mechelen, Racing Genk, Anderlecht, het Nederlandse NEC en Sint-Truiden. Met Genk en Anderlecht werd hij kampioen. Daarnaast schopte Chatelle het drie keer tot Rode Duivel.

‘Ik ben trots op mijn parcours maar vooral fier dat ik vandaag nog altijd dezelfde persoon ben als de kleine jongen die in de straat met zijn vrienden speelde. Ik ben bovendien ook zeer gelukkig mooie ontmoetingen te hebben gehad gedurende al die jaren!’, zegt Chatelle, die verder zijn echtgenote en ouders dankt voor de steun.

Wat de toekomst voor Chatelle inhoudt, is voorlopig onduidelijk. ‘Gesterkt door deze mooie ervaring, zal ik nu een nieuw hoofdstuk in mijn leven schrijven’, klinkt het.