AA Gent heeft in eigen huis seizoensrevelatie Moeskroen-Peruwelz geklopt: 1-0. De Buffalo’s speelden voor rust kans na kans bij elkaar maar het was wachten tot de 82ste minuut eer invaller Saief de bevrijdende treffer kon scoren. AA Gent komt zo naast Oostende op de tweede plaats.

Na twee opeenvolgende nederlagen tegen Genk en Kortrijk begon AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck de partij met twee centrumspitsen in de basis: Pollet en Depoitre. Voorts maakte de Deense verdediger Lasse Nielsen, gehuurd van NEC, zijn debuut.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Moeskroen speelde in zijn typische stijl (balrecuperatie en snel diep) en begon ook het best aan de partij. AA Gent nam echter al snel het commando over door hoog te pressen en daar had Moeskroen problemen mee. Het offensief van Gent was indrukwekkend maar leverde voor rust geen voorsprong op. Milicevic was een paar keer dicht bij de openingstreffer maar trof ondermeer de lat en een sterk keepende Cros op zijn weg. De bezoekers konden enkel voor wat dreiging zorgen met hoekschoppen, evenwel zonder succes.

Veel minder animo na rust. De bezoekers kwamen het felst uit de kleedkamers maar verder dan wat dreiging kwamen ze niet. Het Gentse publiek probeerde nog voor wat animo te zorgen maar dat had echter niet het beoogde effect want doelman Sels moest alles uit de kast halen op een schot van Badri om een achterstand te vermijden. Het publiek in de Ghelamco-Arena begon zelfs te morren toen kansen uitbleven. Van Haezebrouck greep in en bracht Saief en Raman voor Oussalah en Depoitre. Dat bleek een gouden zet want al na zeven minuten scoorde de Israëlische aanwinst de 1-0. Het werd daarna nog even spannend maar uiteindelijk konden de Buffalo’s de drie punten thuis houden.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent wipt zo over Moeskroen-Peruwelz naar een met Oostende gedeelde tweede plaats, op twee punten van leider Anderlecht. De Henegouwers scoorden dit seizoen al veertien keer maar kwamen vandaag niet aan kansen, zij zakken naar plaats vie.

Opmerkelijk:

Gent startte met drie spelers achterin en met Pollet naast Depoitre naast elkaar voorin. Hein Van Haezebrouck viel dus na twee nederlagen toch weer terug op zijn geliefkoosde systeem: 3-5-2. Gent speelde met veel drang naar voren en zette meteen hoog druk maar doelpunten leverde dat voor rust niet op. Pas toen hij met Saief en Raman twee vinnige spelers inbracht en het systeem dus weer aanpaste, werd de ban gebroken.

Belangrijkste fases:

11’ Vandendriessche speelt de bal kwijt voor de eigen zestien. Depoitre probeert het met een plaatsbal, maar Cros kan de bal afweren. Pollet kan er net niet bij in de rebound.

18’ Oussalah neemt een voorzet vanop links in één keer op de slof, net over de lat.

19’ Depoitre trapt maar zijn schot wijkt af en wordt door de doelman van Moeskroen in corner geduwd.

20’ Licht duwtje in de rug van Kums die daardoor niet kan afdrukken, ref Vertenten wuift alle protest weg: geen strafschop.

26’ Oussalah haalt de achterlijn en legt terug op Milicevic. Die trapt in één keer vol op de lat. Gent heeft zijn tweede adem reeds gevonden!

41’ Foket, met de snelle recuperatie, schuift de bal meteen door richting Milicevic. Die knalt maar Cros staat goed te keepen en weert af in hoekschop.

46’ Moeskroen zoekt meteen het doel van Gent op: Vandendriessche knalt vanuit de tweede lijn, hoog over.

49’ Na een corner van Gent schakelt Moeskroen snel om. Diaby dribbelt zich een weg naar voren en bedient Badri, diens knal wijkt af in hoekschop.

63’ Badri neemt bal in één tijd op de slof, Sels moet zijn lange lijf strekken om die bal vanonder de lat te halen. 68’ Pollet controleert met de borst in de box en schermt de bal af. Hij krijgt een duw in de zij van Jeanvier en gaat neer, te licht voor een strafschop oordeelt Vertenten. 81’ Kenny Saief kopt de bal voorbij Cros! Goede voorzet van Foket, Saief loopt goed in en knikt de bal tegen de netten. Saief wou graag zijn torso laten zien na de goal, dat komt hem op een gele kaart te staan.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!