Rein Taaramäe wint Tour du Doubs
Foto: AFP

Rein Taaramaë (Cofidis) heeft zondag de 29e editie van de Tour du Doubs (Fra/1.1) op zijn naam geschreven. De 27-jarige Est ontsnapte op het slotklimmetje en soleerde naar de zege voor de Fransen Angelo Tulik (Europcar) en Pierre-Luc Périchon.

Wielrennen op Sportwereld.be

Taaramaë maakte deel uit van een vroege vlucht die na 40 km tot stand kwam. De vijftien renners, met Thibaut Pinot, Davide Rebellin, Taaramaë en Rémy Di Grégorio als bekendste namen, moesten hard vechten om een mooie voorsprong uit te bouwen. Uiteindelijk spatte het groepje op zo’n 30 km van de finish uit elkaar onder impuls van Pinot. Hij kreeg nog het gezelschap van zeven anderen: Tulik, Périchon, Taaramäe, Vimpère, Vuillermoz, Pinot en Rebellin.

In het slot, op 10 km van de streep in Pontarlier, versnelde Taaramäe op de Montée de Larmont en reed hij weg bij zijn metgezellen. Aan de streep had hij 31 seconden voorsprong op de nummer twee Angelo Tulik.

Voor Taaramäe, die volgend jaar deel uitmaakt van het Astana Pro Team, is het zijn tweede zege van het seizoen na ritwinst in de Ronde van Turkije. Zijn grootste overwinning behaalde hij in de Vuelta waar hij de 13e etappe won in 2010.

Johan Coenen werd als enige Belgische deelnemer 39e, op 2:39 van de winnaar.