Club Brugge heeft de eerste wedstrijd na de transferperiode, waarin het vijf nieuwkomers haalde, niet kunnen winnen. In Genk werd het 1-1. De Limburgers opende vlak voor rust de score maar blauw-zwart maakte meteen gelijk via aanwinst Gedoz, die weliswaar buitenspel stond. In de tweede helft werd er niet meer gescoord waardoor Club in de stand opschuift naar een gedeelde vierde plaats.

Genk-coach Alex McLeish zette Okriashvili gewoon in de basis ondanks zijn late terugkomst uit Georgië, op de rechtsachter debuteerde de jonge Timoty Castagne. Met de Nederlander Rudy Vormer en de Braziliaan Felipe Gedoz gooide Michel Preud’homme bij Club twee van de vijf nieuwkomers in de strijd. Andres Silva en Izquierdo begonnen op de bank, spits Castillo was geschorst na zijn rode kaart tegen Anderlecht.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Bij het ‘nieuwe Club’ zagen we heel wat beweging en de partij golfde goed op en neer, maar echte kansen kregen we aanvankelijk niet te zien. Vazquez probeerde het vroeg in de match met een hobbelballetje, aan de overkant knalden Gorius en Kumordzi naast. Okriashvili leek niet altijd bij de zaak en trapte enkele slechte corners.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Na een felle opening zakte het tempo wat weg, tot Buffel net voor rust voor zette en Cissé de bal binnen kopte: 1-0. Nog geen minuut later hingen de bordjes echter alweer in evenwicht. Vazquez mikte op de lat maar Gedoz pakte de rebound in één tijd op de pantoffel. Het schot van de Braziliaan botste binnen maar de debutant stond wel een dikke meter buitenspel.

Blauw zwart tekende ook voor het eerste gevaar in de tweede helft: een volledig vrijstaande Nikola Storm had moeten scoren na een aflegger van Gedoz maar mikte naast. Bij Genk kwam De Celaer doelpuntenmaker Cissé vervangen en Preud’homme smeet al snel ook nieuwkomer Izquierdo en debutant Obbi Oulare (zoon van voormalig Genk-legende Souleymane) in de strijd. Beiden zorgden ook meteen voor gevaar: Izquierdo stuurde Oulare diep en die knalde in één tijd op doel maar zijn bal verdween in het zijnet.

De wedstrijd verwaterde en lag (te) vaak stil wegens de vele overtredingen. Zo pakten club-doelman Ryan en het Genks enfant terribel Okriashvili elk nog een domme gele kaart na protest. De Limburgers deden te weinig met al die stilliggende fases en Ryan was in het slot nog attent bij een voorzet-schot van Buffel. Aan de overkant was Oulare de gevaarlijkste man maar hij kon niet scoren bij zijn debuut en zo bleef het 1-1.

Door het vierde gelijkspel in deze competitie schuift Club Brugge op naar een met AA Gent en Westerlo gedeelde vierde plaats, op vijf punten van leider Anderlecht. De Buffalo’s komen later vandaag nog wel in actie. Genk schiet met een vijfde gelijkspel niet veel op en wordt negende met 9 punten.

Opmerkelijk:

Nieuwkomers Gedoz en Vormer kwamen aanvankelijk amper in het stuk voor bij Club Brugge. Beide debutanten moesten eerst nog naar hun plaatsje zoeken maar de Braziliaan kwam er later door en scoorde vlak voor rust ook meteen zijn eerste goal in de Jupiler Pro League, weliswaar na flagrant buitenspel. Na rust kregen we ook het debuut van Izquierdo en de jonge Obbi Oulare, zij zorgden ook meteen voor gevaar maar konden niet scoren.

Belangrijkste fases:

4’ Vazquez probeert het met een hobbelballetje maar geen probleem voor doelman Köteles.

5’ Kumordzi krijgt de bal voor zijn rechter maar zijn schot zoeft toch een metertje naast. Het spel gaat goed op en neer in de beginfase.

9’ Kara verstuurt een lange bal naar Cissé. Via Mboyo komt de bal voor de voet van Gorius maar de de Fransman krijgt de bal niet tussen het kader.

15’ Eindelijk trapt Okriashvili wel een goede corner richting Kara. De centrale verdediger klimt hoog en knikt het leer in de grijparmen van doelman Ryan.

18’ Nikola Storm duikt op aan de rechterflank. Hij haalt de achterlijn maar zijn voorzet belandt in het zijnet.

30’ Gedoz snijdt van de linkerflank naar binnen en schiet dan met rechts op doel. Doelman Köteles klemt de bal.

44’ Na een mooie aanval over verschillende stationnetjes komt de bal bij Buffel. Hij zet gepast voor en Cissé buffelt de bal tegen de touwen: 1-0.

45+1’ Vazquez knalt van buiten de zestien op lat. Gedoz pakt de rebound in één tijd op de pantoffel en het leer verdwijnt in doel. We zien dat de Braziliaan duidelijk buitenspel staat maar toch telt de goal: 1-1!

50’ Okriashvili dribbelt enkele oranje pionnetjes op een hoopje maar de Georgiër loopt zich dan vast. Het oogt wel mooi maar erg efficiënt is het allemaal niet.

52’ Nikola Storm moet scoren na een aflegger van Gedoz. De youngster staat helemaal vrij in de zestien maar mikt binnenkantje rechts naast.

58’ Doelman Ryan pakt een botsende bal al dan niet achter de lijn. De lijnrechter geeft een hoekschop. De Australiër is er niet gelukkig mee en keilt de bal naar de arme man. Scheidsrechter Boucaut zet de doelman op de bon.

60’ Izquierdo zou een harde pegel in de voet hebben maar zijn eerste schot op Belgische bodem was niet bepaald een succes.

65’ De bal valt voor de voet van Ilombe Mboyo. Hij tipt de bal vanop het penaltypunt over.

68’ Okriashvili gaat na een fout op hem in discussie met ref Boucaut. De Georgiër krijgt prompt een gele kaart onder de neus geduwd. Zijn laatste wapenfeit want even later zal Siebe Schrijvers hem komen vervangen.

70’ Oulare spurt diep en knalt in één tijd op doel. Zijn bal verdwijnt in het zijnet. Dit was pas een binnenkomer geweest.

79’ Gedoz spurt diep en vraagt de bal. de Braziliaan is een tijdje uit beeld verdwenen. Hij tovert een schot uit de Samba-voetjes maar doelman Köteles laat zich niet verrassen. 83’ Obbi Oularé wordt diep gestuurd door een subtiel balletje van Vazquez. Hij kan net niet goed genoeg bij de bal en tikt het leer met de dikke teen in de handen van Köteles. 90’ Meunier snelt het lijntje af en speelt dan slecht in op Oularé. De jonge spits wijst de rechtsachter terecht. Dit getuigt van de nodige dosis lef en pit. 92’ Thomas Buffel gooit de bal voor de pot en het leer valt onder de lat. Doelman Ryan tikt de bal met zijn lange grijparmen uit zijn doel.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!