Actrice in de boeien omdat politie denkt dat ze prostituee is

In Los Angeles is actrice Daniele Watts geboeid in een politiewagen gegooid omdat de politie dacht dat ze een prostituee was. Watts, een zwarte actrice die onder meer in Django Unchained te zien is, zelf zegt dat ze niets meer deed dan ‘in het openbaar haar affectie voor haar man tonen’.

Watts doet zelf het verhaal van het hele gebeuren op haar Facebook-pagina. In een emotioneel relaas beschrijft ze daar hoe ze samen met haar (blanke) man, Brian Lucas op straat tegengehouden werd door 2 agenten. Daarna werd ze geboeid en hardhandig in de politiewagen gegooid. Volgens haar louter en alleen omdat ze weigerde toe te geven dat ze iets verkeerds gedaan had door, ‘volledig gekleed, affectie te tonen in het openbaar’.

Voor Lucas is het duidelijk: de politie zag een blanke man en een zwarte vrouw en concludeerde zonder al te veel na te denken dat het om een prostituee ging. ‘Toen ze beseften dat we geen gevaar betekenden, moesten ze haar laten gaan’, schrijft hij. ‘Ze hadden niet verwacht dat Daniele zo intelligent en welbespraakt was en ze dropen verschrikt af toen ze beseften dat ze met twee bekende personen te maken hadden.’

De politie van Los Angeles heeft in een reactie aan Variety laten weten dat het incident niet geregistreerd werd, omdat Watts niet gearresteerd werd of naar het politiekantoor gebracht werd.

Post by Daniele Watts.

Post by Cheffy BeLive.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in