Minstens twee doden bij scheepsramp met ferry op Filipijnen
Een archiefbeeld van de Maharlika II uit 2013 Foto: REUTERS

Bij een scheepsramp met een ferry op de Filipijnen zijn zaterdagavond minstens twee doden gevallen. Zo’n honderd opvarenden konden worden gered. Dat is zondag van de Filipijnse kustwacht vernomen. Er worden ook nog steeds personen vermist, maar hoeveel is voorlopig niet duidelijk.

De Maharlika II had volgens officiële cijfers 84 mensen aan boord. Op de Filipijnen gebeurt het echter regelmatig dat passagiers inschepen zonder zich te registreren. Het vaartuig kwam in de nacht van zaterdag op zondag, op een tiental kilometer van het eiland Panaon, in de problemen nadat het als gevolg van de sterke stroming en de grote golven onbestuurbaar was geworden. Net voor de ramp stuurde de bemanning van het schip de boodschap uit dat er ‘navigatieproblemen’ waren. Het schip maakte uiteindelijk water en zonk.

De afgelopen jaren hebben zich op de Filipijnen tal van scheepsrampen voorgedaan, veelal met dodelijke afloop. De dodelijkste ramp was die met de Dona Paz, die in 1987 in aanvaring kwam met een olietanker. Bij de ramp kwamen toen meer dan 4.300 mensen om het leven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in