Op de zevende speeldag in de Proximus League heeft Bergen serieus uitgehaald. De Draken gingen met 0-5 winnen op het veld van ASV Geel. Ook St.-Truiden won. De Kanaries waren met 2-1 te sterk voor RC Mechelen. Antwerp haalde zijn tweede overwinning van het seizoen binnen. Het won met 0-2 tegen Woluwe-Zaventem en staat nu in de middenmoot.

John Bostock, die net voor het einde van de transferperiode een tumultueuze overgang van Antwerp naar OH Leuven afdwong, bezorgde zijn nieuwe ploeg vrijdag de volle buit op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. Door twee doelpunten van de Engelsman won OHL de openingswedstrijd van de zevende speeldag in tweede klasse. Bostock scoorde een goal voor en een goal na rust, Kostovski kopte de 0-3 eindstand in de slotfase op het bord. De thuisploeg beëindigde de wedstrijd met 10 man.

Antwerp heeft de perfecte reactie getoond na de verloren wedstrijd tegen Tubeke (1-0) woensdag. The Great Old ging met 0-2 winnen op het veld van Woluwe-Zaventem. Antwerp springt zo over Woluwe-Zaventem naar de elfde plaats. Tien minuten na de rust zette Antwerp het veldoverwicht om in een doelpunt, via Dom werd het 0-1. Drie minuten voor affluiten maakte Owusu er 0-2 van. In de toegevoegde tijd kon diezelfde Owusu bijna een tweede treffer scoren, maar zijn schot ging net over de lat. Omolo kreeg nog een rode kaart bij Antwerp, maar de winst kwam niet meer in het gedrang.

Speeldag 7:
P.Maasmech. - OHL 0-3

Zaterdag:
Heist - Tubeke 3-2
Lommel United - Virton 3-1
ASV Geel - Bergen 0-5
WS Brussel - E. Aalst 3-3
Eupen - Dessel Sp. 0-1
St.-Truiden - RC Mechelen 2-1
Roeselare - Seraing Utd 2-0

Zondag:
Woluwe-Zav. - Antwerp 0-2

Bekijk hier de stand in de tweede klasse.